Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Välkommen till Greenpeace Sveriges volontärsida!
Här kan du se hur vår volontärverksamhet är organiserad och hur du kan bli aktiv som volontär hos oss.

Gå med i en lokalgrupp

Anmäl ditt intresse för att gå med i en lokal volontärgrupp nedan - klicka på den stad du är intresserad av, fyll i formuläret och skicka!

Uppsala
Stockholm
Göteborg
Borås

Någon från din framtida lokalgrupp kommer då att ta kontakt med dig inom kort ( det kan ta upp emot en vecka ), för att bjuda in dig till ett introduktionsmöte där du får lära dig mer om Greenpeace och vad det innebär att vara volontär hos oss.

För tillfället ligger våra lokalgrupper i Umeå & Malmö lite på is, men förhoppningen är att att dom snart är på gång och aktiva igen - så om du är intresserad av att gå i några av dessa klicka på länken, fyll i formuläret och skicka, så återkommer vi med inbjudan så snart vi är igång igen.

Umeå
Malmö

Greenpeace är en organisation öppen för alla. Vi välkomnar personer med olika bakgrund och erfarenheter för att öka mångfalden i organisationen. Vi tror på att människors olika perspektiv bidrar till att öka kreativiteten, och på så sätt ökar Greenpeace förmåga att påverka omvärlden i en positiv riktning. Det enda kravet vi har på dig som volontär är att du fyllt 18 år.

Vad gör en lokalgrupp?

Lokalgrupperna arbetar med Greenpeace kampanjer i sitt lokalområde på flera olika sätt

  • De sätter press på företag och politiker för att främja gröna och hållbara lösningar.
  • De informerar allmänheten om Greenpeace kampanjer och mobiliserar allmänheten att delta.
  • Lokalgrupperna organiserar evenemang som till exempel filmvisningar, presentationer i skolor, konserter, med mera.
  • De samarbetar med andra lokala initiativ och organisationer för miljön och social rättvisa.

Greenpeace erbjuder sätt för volontärer och lokalgrupper att delta i kampanjarbetet, men en stor del av lokalgruppsarbetet är också baserat på vad volontärerna själva är inspirerade att göra. Lokalgrupperna tar vara på volontärernas kreativitet - samarbete och medskapande är kärnan i volontärverksamhet.

 

© Nick Cobbing / Greenpeace

Vill du starta en egen volontärgrupp?
Om det inte finns någon lokal volontärgrupp där du bor men du är intresserad av att starta en, ta gärna kontakt med en av våra Greenpeace Sveriges volontärkoordinatorer - du hittar informationen längre ner på denna sida.

Gå med i vårt online community - Greenwire

Bor du inte nära en existerande lokalgrupp, och är intresserad av att starta en egen grupp? Börja med att gå med på Greenwire

Greenwire är öppet för alla som vill vara med i rörelsen för en grön och fredlig framtid. På Greenwire hittar du olika sätt att bli engagerad som individ och grupp, du kan gå med i eller starta grupper och evenemang, hitta likasinnade personer där du bor, lära dig mer om arbetet som Greenpeace volontärer utför och vad andra i miljörörelsen gör.

Alla Greenpeace lokalgrupper använder Greenwire för att organisera sitt arbete och dela information om aktiviteter. Greenwire är gratis och du kan gå med direkt.

Kontakt och frågor

Om du har fler frågor om att bli volontär för Greenpeace i Sverige, kontakta gärna en av våra volont��rkoordinatorer:

Ivan Oljelund, , +46739900571

Sandra Lamborn, +46722134874

Volontärpolicy

Uppförandekod