Carlgren%20och%20trafik%20280px.jpg

Förut handlade det om att tillverka bilar som var störst, bäst och snabbast. Nu, med klimathotet väntandes bakom knuten, så handlar det, på papperet i alla fall, om att bli den som först får fram den grönaste, bränslesnålaste och klimatsmartaste bilen.

Alltid roligt att läsa om hur biltillverkarna försöker knäcka varandra i nya lösningar. Uppfinningsrikedomen verkar aldrig ta slut nu när uppdraget är att ta fram bilar som efterfrågas av de miljömedvetna konsumenterna.

Aftonbladets bilexpert Robert Collin, på plats på den stora bilmässan i Genève, kan i dag konstatera: ”Det här är en riktig miljömässa”.

Men läser man Aftonbladets ledare från gårdagen blir man lite mer nerstämd. Mats Engström förklarar hur vår miljöminister försöker mjuka upp miljökraven på bilindustrin:

Andreas Carlgrens agerande på måndagens miljöministermöte har väckt oro. Det är förvånande att han vill ändra kommissionens förslag om bilars bränsleförbrukning, säger personer som var med på mötet.

Trafikens utsläpp av växthusgaser är ett av de stora problemen. För drygt tio år sedan lovade de europeiska biltillverkarna att framtida modeller skulle dra mindre bensin och diesel.

De höll inte löftet.

Nu har EU-kommissionen tröttnat och föreslår bindande gränsvärden. Siffrorna blir olika för stora och små bilar, en eftergift framför allt till den tyska industrin.

Ändå vill Tyskland ha mer. Stadsjeepar och Mercedesbilar ska slippa lindrigare undan.

På miljöministermötet sa även Andreas Carlgren att man borde mjuka upp kraven på de stora bilarna. Han argumenterade inte för ett mer ambitiöst mål år 2020, som klimatberedningen föreslagit.

I Genève kanske vi har en riktig miljömässa.

I Sverige skulle vi behöva en riktig miljöminister.

/Anders