Fossila bränslen finansierar krig!

Kriget i Ukraina visar inte bara vårt enorma beroende av fossila bränslen, utan också hur pengar från det finansierar krig. Från Europa skickar vi över två miljarder kronor varje dag till Putins krigsmaskin som betalningar för rysk olja. Vi kommer inte att få fred i världen förrän vi klippt navelsträngen till fossilindustrin. En grön omställning kommer inte bara ta itu med klimatkrisen, utan även lägga grunden för en säker och trygg framtid. Ingen diktator kan äga solens strålar. Ingen tyrann kan styra över vinden. Att omedelbart avsluta samhällets beroende av fossila bränslen gör att vi kan förhindra fler krig. Vi kräver att europas regeringar omedelbart och utan tvekan vänder ryggen åt fossila bränslen och skapar grunden för fred och en hållbar framtid åt kommande generationer. Det är dags att välja människor, djur, natur och fred före fossila bränslen – en gång för alla.
Har skrivit under Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Stoppa det fossila beroendet som driver på krig – stå upp för fred och en hållbar framtid!

Vi kräver att europas regeringar vänder ryggen åt fossila bränslen – och slutar finansiera en industri som eldar på krig och ödelägger vår planet. Håller du med? Skriv under, och bli uppdaterad om hur du kan agera mot fossilindustrin och för fred, med oss.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om vårt kampanjarbete. Vi respekterar din integritet. Läs vår sekretesspolicy

Stort tack för din underskrift. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om arbetet för att främja fred och stoppa vårt beroende av fossila bränslen!

Medan du väntar på att höra mer, finns det fler saker du kan göra.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Bli månadsgivare

Tack vare stödet från privatpersoner som dig har Greenpeace kunnat verka i 50 år och vinna gröna segrar. Genom att bli stödmedlem är du med och ser till så att vi kan fortsätta kämpa för en fredlig och säker framtid. Har du möjlighet att vara med och kämpa för vår planet?

Nadia från Kyiv i Ukraina berättar hur hon och hennes dotter drabbats sen den ryska invasionen startade 24 februari 2022. Ett krig som finansieras av fossilindustrin och vår svenska import av rysk fossilgas.