Tillsammans med Radiohead och Jude Law har vi knåpat ihop vad vi naturligtvis hoppas ska vara Den. Bästa. Greenpeacevideon. Någonsin. Se den och dela!

 

Oljebolagen utnyttjar den smältande isen till att borra efter mer av den olja som orsakar isavsmältningen. Shells arktiska flotta kommer vilken dag som helst att börja provborra utanför Alaska.

Jude LawJude Law kommenterar filmen såhär: ”Då den arktiska isen smälter tvingas isbjörnarna att ta sig långt från sin normala boplats för att finna föda och se efter sina ungar. Den här filmen är ett kraftfullt uttryck för hur våra öden är sammanlänkade, för klimatförändringarna påverkar oss alla oavsett var vi bor.

Just nu försöker en handfull oljebolag stycka upp Arktis för sin nästa kvartalsrapports skull, men en global rörelse för att stoppa dem håller på att växa fram. Jag ansluter mig till hundratusentals andra som tycker att området ska göras till en fristad, skyddad från företagens girighet för gott”

Radioheads sångare Thom Yorke säger:

”Vi måste stoppa oljejättarna från att gå in i Arktis. Ett oljeutsläpp i Arktis skulle vara förödande för det här andlöst vackra området, medan förbränningen av oljan bara kommer att bidra till det största problemet vi alla står inför, klimatförändringarna. Det är därför jag ställer mig bakom den här kampanjen”

Om du inte har gjort det än, gå med för att skydda Arktis du också. Det är NU vi måste agera om vi vill rädda Arktis och isbjörnarna.