#DETOX

Skicka Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton och kräv en giftfri framtid nu!


-0 Signups-

Det spelar ingen roll hur dyra kläderna är eller vad som står på lappen, varumärken som Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton döljer en smutsig sanning.

Skicka Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton ett email och kräv en giftfri framtid nu!

Det är dags att ge denna giftiga mardröm ett lyckligt slut. Kräv giftfritt mode nu.

Be Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton att sätta trenden.

De här kläderna duger inte åt en kejsare, och de duger inte åt något barn. Kräv en giftfri framtid.

Skicka Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton ett mail och kräv en giftfri framtid nu!


Lyxiga modevarumärken som Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton säljer barnkläder som innehåller giftiga kemikalier.
Dessa kemikalier påverkar oss alla.

Skicka Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton
och kräv en giftfri framtid nu!


Made in var nånstans?

Vackra kläder
Giftiga lögner

Mer info

En giftig mardröm

Föroreningar
Från Paris till Tokyo

Mer info

Inte barnvänligt

Alla barn förtjänar
en giftfri framtid

Mer info
Kejsaren är naken
Se varför >>

Made in var nånstans?

De giftiga lögnerna bakom dessa vackra kläder.

Kända namn inom modevärlden må vara lyxiga, men skadliga kemikalier är det inte. Greenpeace har avslöjat att det inte spelar någon roll vad du betalar – de här kläderna är fina, men har en smutsig sida.

Resultatet av Greenpeace senaste undersökning visar att många av dessa produkter inte är vad de utger sig för att vara. Lyxmärkena marknadsför sina barnplagg som exklusiva och oklanderliga, men i själva verket innehåller de lika mycket giftiga kemikalier som plagg från lågpris- och sportvarumärken.

Koncentrationen av en viss giftig kemikalie (nonlyphonol etoxylater eller NPE) i några av produkterna märkta som tillverkade i Italien väcker frågan om de helt och hållet verkligen är tillverkade i Europa (läs mer).

Varumärken som Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton väver in sina kläder i vackra sagor och spinner in oss i en fashionabel lögn.


En giftig mardröm Inte barnvänligt

En giftig mardröm

Förorenat vatten från Paris till Tokyo.

Utsläpp av giftiga kemikalier i floder och sjöar är ingen lycklig saga och sker inte i ett land långt, långt borta. Vi påverkas alla.

Textilproduktion är en av de största källorna till vattenföroreningar på södra halvklotet, där användningen av kemikalier fortfarande till stora delar är oreglerad. Samma kemikalier som rinner ut i floder i tillverkningsländer som Kina släpps även ut från kläderna som köps och säljs över hela världen. De här substanserna finns överallt i vårt vattensystem och en stor del av dem bryts ner till hormonsstörande och giftiga ämnen i naturen. Det innebär en risk för både barns och vuxnas hälsa.

Det spelar ingen roll vad prislappen säger: lyxmärkena är en del av denna giftiga mardröm. Märkena är kända för att sätta trenderna i modevärlden, är det inte dags för dem att bli pionjärer inom modeskapande utan giftiga föroreningar?


Made-in var nånstans? Opassande för våra barn

Inte barnvänligt

Alla barn förtjänar en giftfri framtid

Alla barn i världen är prinsar och prinsessor i ögonen på dem som älskar dem allra mest. De här prinsarna och prinsessorna är extra känsliga för kemikalier och skadliga ämnen. De förtjänar kläder som inte innehåller gifter som kan påverka deras utveckling direkt, när de bär kläderna, eller indirekt, genom att de skadliga ämnena läcker ut i naturen.

De här lyxmärkena sätter våra barns framtid på spel när de tillåts att släppa ut farliga kemikalier i floder, sjöar och hav jorden runt. Det är en mardröm som påverkar oss alla, men vi alla kan också göra något åt saken.

Som föräldrar och vuxna kan vi alla vara hjältar, genom att stå upp för barn över hela jorden och kräva ett slut på modeindustrins giftutsläpp i naturen.

Att skapa en giftfri framtid är inte bara livsviktigt, det är även möjligt.


Made-in var nånstans? En gifting mardröm

Rapporten

En liten saga om en fashionabel lögn

Greenpeace senaste undersökning avslöjar en smutsig sanning om giftiga ämnen i barns kläder och skor från åtta lyxvarumärken i modeindustrin. 16 av de 27 testade produkterna (59%) innehöll en eller fler av följande giftiga kemikalier: nonylfenoletoxylater (NPE), ftalater, per-eller polyfluorerade kemikalier (PFC) och antimon.

Kemikalierna släpps ut i våra sjöar, floder och hav. Det sker från stora textilproduktionsområden som Kina, men även från de kläder som köps och säljs över hela världen. Väl ute i våra vattendrag utgör kemikalierna hälsorisker för både barn och vuxna, till exempel i form av hormonsstörningar.

Genom att vara inblandade i denna giftskandal har lyxmärkena inte bara lurat sina kunder, de riskerar även allas vår framtid och förorenar vår planet.


Ladda ner rapporten (engelska)

Laddar!!

Tack!

Du och 0 andra stöttar nu kravet
om giftfritt mode som inte kostar oss jorden.

Dela med dina vänner

Dear Madame/Sir,

Greenpeace’s latest investigation has shown that your company is hiding the truth from its customers by claiming to sell top quality, exclusive designs -- when in reality they are tainted with toxic lies.

Having seen your major competitors Burberry and Valentino commit to Detox, people are beginning to publicly question how many more toxic scandals your brand needs to be connected with before it cleans up its act.

Why is your brand so unfashionably late in joining the shift toward toxic-free fashion?

I urge you publicly commit to Detox and to work together with your suppliers around the world to eliminate all hazardous chemicals from your production processes and products.

After all, beautiful fashion needn’t cost the earth.