Op vridag 27 november is het Black Friday (zwarte vrijdag), de dag waarop onze overconsumptie haar toppunt bereikt. Promo’s en extra voordelige aanbiedingen overstelpen onze schermen en onze mailboxen. De gulle kortingen van -50% die zowat overal te zien zijn, doen ons hoofd duizelen. Maar wat als we er op deze dag nu eens voor zouden kiezen om net duurzamer en met meer respect voor het milieu door het leven te gaan? 

Wat als we van Black Friday nu eens Green Friday maken?

Groen is veel hipper!

Overconsumptie heeft heel wat gevolgen en die worden steeds meer zichtbaar: klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, stijgende grondstofprijzen, … Het is duidelijk dat we ons vragen moeten stellen bij onze manier van consumeren. Door wat wij doen en wat wij kiezen, kunnen we het huidige systeem veranderen.

Op Green Friday steun ik Greenpeace

Hier zijn alvast enkele duurzame tips voor thuis:

· Strijden tegen verspilling

· Elke dag water besparen

· Je ecologische voetafdruk verkleinen tijdens de feestdagen

· Wonen in een milieuvriendelijke woning

· Kiezen voor ecologische kleding

· Eten met respect voor het milieu

Daarnaast kan je ook NEE zeggen tegen de overconsumptie en beslissen om ons financieel te steunen*, als je dat wenst. Zo help je ons bij onze milieuvriendelijke campagnes en bouwen we samen aan een duurzame toekomst. Bovendien help je ons actie voeren om de natuurlijke rijkdommen van de aarde te beschermen en te vrijwaren, en ook alle levensvormen op aarde te behouden. Alles begint bij jou! Bedankt voor je steun.

*Als je dit jaar 40 euro of meer schenkt aan Greenpeace, kan je daar via belastingvermindering 60% van terugkrijgen.

Op Green Friday steun ik Greenpeace Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest