#Energie #Klimaat

Stap over op groene stroom!

Ik doe mee

De kerncentrales haperen, voor de zoveelste keer. We dreigen zonder elektriciteit te vallen. De verbranding van fossiele brandstoffen jaagt de concentratie fijn stof in onze lucht weer de hoogte in. Laten we eerlijk zijn: we moeten versneld overstappen op 100% hernieuwbare energie. Niet morgen, maar nu. Wacht niet op maatregelen van de overheid,  kies nu zelf al voor een groene energieleverancier.

Slechts 8 elektriciteitsleveranciers bieden écht groene stroom aan

Wij hebben het vanuit Greenpeace voor jou gemakkelijker gemaakt om te kiezen. De energiemarkt is niet altijd even transparant. Daarom hebben we alle twintig Belgische elektriciteitsleveranciers met elkaar vergeleken. Dan hoef jij dat niet meer te doen.

Slechts 8 stroomleveranciers bieden écht groene stroom aan. De andere 12 noemen zichzelf wel groen, maar hun elektriciteit wordt voornamelijk opgewekt door de verbranding van steenkool of komt van kerncentrales. Soms verbloemen Garanties van Oorsprong (GO) de echte herkomst van de stroom en wordt hij groengewassen.

GO’s zijn certificaten die worden uitgereikt aan producenten van groene stroom, 1 per 1000 kWh. Maar ze kunnen ook verhandeld worden, zelfs internationaal. Op die manier kunnen  elektriciteitsproducenten een groene sticker op hun vuile stroom kleven. En die misleiding vinden wij echt niet aanvaardbaar.

Stap nu in een paar kliks over op een groene leverancier

Groene stroom is niet duurder dan elektriciteit uit vervuilende bronnen. De 8 groene elektriciteitsleveranciers dekken trouwens heel België. Er is dus geen enkele reden meer om te blijven hangen bij de grote vervuilende producenten. Overstappen is volledig gratis en duurt maar een paar minuten.

Op de website mijngroenestroom.be kan je ons klassement raadplegen én supereenvoudig overstappen op een groene leverancier.

Het maakt een verschil wanneer we een duidelijk signaal geven en samen kiezen voor groene stroom. Want hoe meer mensen overstappen, hoe groener onze toekomst blijft. Waarop wacht je nog?