Ik doe mee

Vorige week nam Belgische activiste Audrey deel aan een actie van Greenpeace op het autosalon in Frankfurt, want voor haar heeft iedereen recht op gezonde lucht. In deze blog vertelt ze ons nog meer over waarom ze nu net actie voerde.

Voor de Greenpeace-campagne “luchtkwaliteit en mobiliteit” nam ik deel aan een actie in Duitsland. Lucht is het eerste wat je nodig hebt om te overleven en ik vind het dan ook enorm belangrijk dat we er alles aan doen om de lucht gezond te houden. Duitsland staat binnen Europa symbool voor de auto-industrie, een industrie die ons al jaren voertuigen op fossiele brandstoffen verkoopt, voertuigen die krachtiger en veel vervuilender zijn dan nodig. Daarom moeten we, zeker in Duitsland, eisen dat er gestopt wordt met het investeren in de vernieling van ons milieu.

Ik teken voor een andere mobiliteit

Ik koos voor een directe en geweldloze actie om mijn stem te laten horen

Ik ben al enkele jaren vrijwilliger bij Greenpeace, omdat ik graag mijn tijd aan iets betekenisvol wil spenderen en omdat ik zo een organisatie kan helpen waarin ik geloof. Maar eigenlijk is het Greenpeace die mij helpt om mijn ideeën naar de buitenwereld te brengen.

Dit jaar begin ik ook aan een cursus biologie. Ik wil leren en begrijpen hoe de wereld rond mij in elkaar zit en overal waar mogelijk is een bijdrage leveren. Al heel lang maak ik me zorgen over de manier waarop ik leef en welke invloed dat heeft op de natuur. Wat ik doe, heeft rechtstreeks invloed op de natuur, op mij en op andere mensen. En uiteindelijk is het de gezondheid van ons allemaal die de gevolgen zal ondervinden.

Voor al die redenen en omdat stemmen niet genoeg is, koos ik ervoor om actie te ondernemen om mijn stem te laten horen. In dit specifieke geval deed ik dat om een gezondere lucht in te kunnen ademen en om de impact van de auto-industrie op de klimaatverandering te beperken.

Ik teken voor een andere mobiliteit


Facebook

Facebook

Instagram

Instagram

Twitter

Twitter

YouTube

YouTube