Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

Je bent ze vast al wel eens tegengekomen: onze Greenpeace-ambassadeurs. Zij spreken je aan op straat om te vragen of je Greenpeace wil steunen. Onze ambassadeurs hebben een belangrijke job, want Greenpeace werkt volledig onafhankelijk. Dat houdt in dat we principieel geen giften aannemen van overheden en bedrijven, en dus enkel kunnen bestaan dankzij de steun van onze sympathisanten. 

Allemaal collega’s

Onze ambassadeurs zijn werknemers bij Greenpeace. Dit wil zeggen dat we zonder derden werken om onze donateurs te vinden, wat uniek is. Ze komen minstens één keer per maand naar het kantoor in Brussel. Dat geeft hen de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de allernieuwste informatie over onze campagnes en hun ervaringen op straat te delen. Gemiddeld heeft Greenpeace België zo’n 35 à 40 ambassadeurs in dienst. De gemiddelde ambassadeur is zo’n 30 jaar oud, werkt 3 dagen per week als ambassadeur en combineert deze job met bijvoorbeeld studies, lesgeven of fotografie.

Voortdurend in opleiding

Wie als ambassadeur bij Greenpeace aan de slag gaat, krijgt eerst een uitgebreide opleiding, waarin onder meer onze campagnes en gesprekstechnieken aan bod komen. Daarna staat een team van professionele coaches paraat om de ambassadeurs te begeleiden en bij te sturen indien nodig. Omdat wij 100% met geld van donateurs werken, willen wij ook zo efficiënt mogelijk werken. Zonder het ethische aspect bij fondsenwerving uit het oog te verliezen. Dit houdt in dat onze ambassadeurs kwalitatieve doelstellingen hebben, waarbij de donateur centraal staat.

Een goed gesprek

Dankzij onze ambassadeurs komen we dagelijks in contact met heel veel mensen en kunnen we hen ook informeren over onze campagnes en luisteren naar hun mening. Het gaat ons dus zeker niet enkel om de giften. Onze ambassadeurs ontmoeten jaarlijks zo’n 500.000 mensen. Dit doen we niet alleen op straat, maar ook bij supermarkten, bij mensen aan de deur, op beurzen en andere events.

Eerlijk en transparant

Het overgrote deel van onze supporters blijft ons levenslang steunen. Dat is het beste bewijs dat we eerlijk en transparant te werk gaan. We werken volgens een ethisch charter. Greenpeace was een van de stichtende leden van het VEF/AERF. Een orgaan dat ervoor zorgt dat we ethiek hoog in het vaandel kunnen blijven dragen en dat controle uitoefent.

Wil je ook graag ambassadeur van Greenpeace worden?

Ontdek hier hoe dat kan


Facebook

Facebook

Instagram

Instagram

Twitter

Twitter

YouTube

YouTube