Vold, trusler og drab på oprindelige folk og miljøforkæmpere i Brasilien er et voksende problem. Antallet af mord på oprindelige folk er steget med 61 procent. I 2020 blev der registreret 182 drab.

De tragiske mord på den brasilianske ekspert i oprindelige folk Bruno Pereira og den britiske journalist Dom Phillips er seneste eksempel på, at det er med livet som indsats, at oprindelige folk og miljøforkæmpere arbejder for at beskytte Amazonas regnskoven, og for en grønnere, mere retfærdig og fredelig verden for os alle sammen.

Vi har besøgt Brasiliens ambassade i København med et klart budskab til Brasiliens regering om at stoppe volden og overgrebene mod oprindelige folk og andre miljøforkæmpere i Amazonas.

Den stigende vold mod oprindelige folk er et direkte resultat af den politik, som Brasiliens regering anført af præsident Bolsonaro har ført de seneste år. Med både ord og handlinger har Brasiliens regering opfordret til at invadere og ødelægge oprindelige folks skovområder i Amazonas. Adskillige lovforslag, der truer oprindelige folks land og grundlæggende rettigheder, er i øjeblikket på vej igennem Brasiliens Kongres og Senat.

Vi har derfor besøgt den brasilianske ambassade i København for at levere et klart budskab til Brasiliens regering om at stoppe volden og overgrebene på landets oprindelige befolkning, og om at stoppe samtlige lovforslag, der direkte eller indirekte truer oprindelige folks rettigheder.

Vi ønsker retfærdighed for Dom, Bruno, Brasiliens oprindelige folk og alle andre, der kæmper for at forsvare Amazonas mod illegale skovhuggere, farmere, minearbejdere og andre, der rydder regnskoven. Det er hele vores planets fremtid, der står på spil. Både regnskoven og de mennesker, der kæmper for den har krav på beskyttelse.

Du kan her læse det brev, vi har overleveret til Brasiliens ambassadør i Danmark.