Regeringen har netop offentliggjort, at man i morgen begynder drøftelserne om klimaloven ved Naturcenter Amager Strandpark kl. 13.30. Her følger kommentarer fra Greenpeace.

Klimapolitisk leder i Greenpeace, Jens Mattias Clausen (tlf. 60 13 17 48), siger:

”Regeringen og dens støttepartier skal nu tage første spadestik til en stærk og bindende klimalov, hvor valgets flotte klimaambitioner og det imponerende grønne mandat fra befolkningen omsættes til virkelighed. Det er nu, politikerne for alvor skal vise, hvordan man bygger en velfærdsstat, der ikke belaster klimaet, og gør det på en måde, så danskerne får appetit på at blive en del af opgaven.”

“Målet om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030 har placeret Danmark forrest i den klimamæssige verdenselite, og det er bydende nødvendigt, at det nagles fast som en bindende målsætning i den nye klimalov. Loven skal samtidig sikre, at vi laver den nødvendige omstilling uden at ty til kreativ bogføring og kortsigtede løsninger, der måske får os i mål på papiret, men ikke viser det reelle, globale lederskab, Danmark har potentialet til at tage.”

“Det er afgørende, at den nye klimalov bygger på principperne fra det borgerforslag, der i starten af 2019 fik rekordstor opbakning fra danskerne. Loven skal blandt andet sikre handling på den helt korte bane gennem bindende mål, og politikerne skal turde at stille høje krav til alle sektorer og brancher.”

“Især landbruget og transportsektoren har i for lang tid kørt på frihjul, selv om man gør erhvervene en bjørnetjeneste ved ikke at understøtte deres omstilling hurtigst muligt. Kun ved at tage alvorligt fat nu, kan vi ruste hele samfundet til den omstilling og de forandringer, der kommer galoperende mod os.”