Stå sammen med millioner af mennesker verden over

Og kræv at internationale selskaber som Coca-Cola, PepsiCo, Nestle og Unilever udfaser unødvendig engangsplast.

Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Stop plastikforurening.

Tilføj dit navn og hjælp os med at nå 7500000 underskrifter!

Når du skriver under, giver du samtidig samtykke til, at vi må holde dig opdateret i vores kampagnearbejde for at stoppe plastikforurening og øvrig miljøarbejde.Læs vores privatlivspolitik her.

Din stemme er helt afgørende for, at vi kan skabe vigtige fremskridt for at udfase engangsplastik.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Din støtte og bidrag er det, der gør vores grønne succeshistorier mulige.

 

KRÆV AT INTERNATIONALE SELSKABER STOPPER DERES PRODUKTION AF ENGANSPLAST

Vidste du

1. At der hvert år produceres mere end 350 millioner ton plastik? 

2. At over 99% af plastik er fremstillet af fossile brændstoffer?

3. At omkring 90 procent af al plastik, der blev produceret frem til 2015 ikke blev genanvendt?

4. At der hvert år produceres omkring 600 milliarder plastikflasker? Næsten halvdelen smides ud efter kun at være brugt én enkelt gang. Nogle lande (som bl.a. Danmark) har allerede pantsystemer, der omfatter en lang række plastikflasker. Det er dog langt fra tilfældet i alle lande.

5. At der hvert minut tømmes, hvad der svarer til en lastbil fuld af plastikskrald i havet? Hvis vi fortsætter, vil plastikforureningen fordobles inden 2030?

Plastik er alle vegne. Fra strande i Sydøstasien til det fjerne Antarctic. Plastikforurening er med til at skade dyr som havskildpadder, fugle, hvaler, fisk og mange andre. Nu har forskere fundet mikroplast i luften og i vores madvarer, som derfor også sætter menneskers sundhed i fare. Og eftersom størstedelen af det plastik, der bliver produceret bliver lavet af sprækket gas og olie påvirker det vores miljø og vores i forvejen kriseramte planet.

HVEM FORURENER MEST?

Plastikforurening har en direkte kobling til produktionen af engangsplast, og hvis vi skal håndtere plastikkrisen, må vi løse problemet ved kilden, nemlig gigantselskaberne, der masseproducerer engangsplast. Ifølge rapporten “BRANDED Vol III:  Demanding Corporate Accountability for Plastic Pollution” fra alliansen Break Free from Plastic er selskaberne, der forurener mest:

1. Coca-Cola

2. Pepsico

3. Nestlé

Disse tre selskaber har toppet listen tre år i træk. På fjerdepladsen ligger Unilever. Selskaberne hævder, at de adresserer plastikproblematikken uden dog at forholde sig til mængden af plastik de producerer eller brugen af farlig og unødvendig engangsplastik og engangsemballage.

VERDEN ER NØDT TIL AT PRODUCERE OG BRUGE MINDRE PLAST

Vi kræver, at selskaber verden over skal reducere mængden af unødvendig engangsplast- og emballage, og vi kræver strengere reguleringer af brug-og-smid-væk produkter, der forurener vores miljø, natur og dræber livet i vores fantastiske oceaner. ​Selskaberne skal bruge deres ressourcer på at finde nye og innovative løsninger til, hvordan deres produkter kan genanvendes.

Og DU kan være med til at gøre en forskel. Med din underskrift er du med til at lægge pres på de virksomheder og selskaber, som upåvirket af plastik – og klimakrisen fortsætter deres masseproduktion af engangsplast. Jo flere vi er, jo større et pres kan vi lægge på industrien for at levere reelle fremskridt mod målet om en fremtid uden unødvendig plastik. Sammen kan vi skabe forandring og beskytte vores miljø, natur og verdenshave. Din stemme er helt afgørende for, at vi kan skabe vigtige fremskridt for at udfase engangsplastik.

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.