Vær med

Det er første grønne skæbnetime for den danske regering, når den lige nu står over for en afgørende beslutning om at give grønt lys for endnu mere jagt på olie og gas i Nordsøen.

Vi udgiver nu i samarbejde med Oil Change International en spritny rapport, hvor en række udregninger understreger, at der verden over allerede er mere sort energi i produktion, end klimaet kan tåle bliver brændt af. Derfor giver det altså slet ikke mening at lede efter mere!

Kræv oliejagten i Nordsøen stoppet -> Skriv under her

Klimakrisen banker på døren, og derfor bør regeringen sige nej til de ansøgninger, som lige nu ligger på ministerens bord, og som i værste fald kan forlænge den danske produktion i Nordsøen helt frem til 2055, langt tid efter, at den grønne omstilling skal være i mål.

Samtidig bør regeringen begynde at lave en plan for at udfase den produktion, der lige nu foregår i Nordsøen. De mennesker, der i dag er beskæftiget i olie- og gassektoren, skal hjælpes videre på en ordentlig måde, og samfundet skal mindske risikoen for en stor regning, når fossile aktiver som en konsekvens af den grønne omstilling vil tabe værdi i hidtil uset tempo.

Vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at klimaminister Dan Jørgensen og regeringen lytter til videnskaben og det folkelige mandat, som valget har givet. Men vi har brug for dig.

Vær med til at presse på her for, at Danmark viser lederskab for klimaet og stopper jagten på olie og gas i Nordsøen. Vi mødes med de ansvarlige politikere og giver dem endnu flere gode argumenter med den nye rapport, men det er ikke mindst vigtigt, at de mærker, vi er mange!

Læs vores omfattende pressemeddelelse med mere om rapporten her