Popcorn photo by Alex Munsell on Unsplash

Popcornit esille ja sohvatyynyt valmiiksi! Täältä tulevat luontoelokuvat. Tutustu kymmeneen elokuvaan, jotka käsittelevät ympäristöasioita ja luonnonsuojelua eri näkökulmista. Listalta löydät dokumentit ilmastosta, ruoasta, maataloudesta, ylikulutuksesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Listan lopussa on luontoaiheisia elokuvasuosituksia myös lapsille ja nuorille.

Luonnonystävän elokuvasuositukset

Our Planet: Uskomaton planeettamme

Our Planet: Uskomaton planeettamme on Emmyllä palkittu Netflix-sarja. Matkaa yhdessä rakastetun Sir David Attenboroughin kanssa napajäätiköiltä sademetsiin ja savanneille. Sarja aikana voit oppia, mitä voimme tehdä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi muuttuvassa maailmassa.

Planetary

Planetary on hengästyttävän kaunis muistutus siitä, että me ihmiset olemme kaikki yhteydessä toisiimme. Dokumentin voi vuokrata 24 tunniksi alle eurolla videopalvelu Vimeossa.

No impact man

Ajavatko yhden miehen maapallon pelastuspuuhat koko perheen hulluksi? Colin Beavenin kirjaan perustuva dokumentti seuraa vuoden kokeilua, jossa koko perhe pyrkii nollaamaan ympäristövaikutuksensa. Katseltavissa ainakin Amazon Primellä.

Before the Flood

Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva ilmastonmuutoksesta. Dokumentissa käydään läpi sekä ongelmat että ratkaisut. Tällä hetkellä Before the Flood löytyy iTunesista, Google Playstä ja Amazon Primeltä. Aiemmin se on ollut myös Netflixissä.

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Miten lihantuotanto vaikuttaa luonnonvaroihimme? Ja miksi asiaan ei puututa? Tämän dokumentin jälkeen kiinnostaa kokeilla uusia, kasvispainotteisempia reseptejä. Katsottavissa tällä hetkellä Netflixissä.

The True Cost

Dokumentti vaatteista, joita käytämme, ihmisistä, jotka ne tekevät. Ja vaateteollisuuden vaikutuksesta ympäristöön. The True Cost on vuokrattavissa tai ostettavissa ainakin Amazon Primeltä ja Vimeosta.

Mission Blue

Miksi maailman meret tarvitsevat suojelua? Dokumentissa sukelletaan syvälle ja kohdataan merten uhkakuvat, kuten ylikalastus, muovijätteet ja saasteet. Katsottavissa Netflixissä.

Elokuvia perheen nuoremmille

Perheen lapsille tai lapsenmielisille voisivat maistua legendaariset elokuvat, joissa kerrotaan kevyitä, mutta tärkeitä tarinoita yhteiskunnallisista asioista. Ihan pienimpiä ei näiden elokuvien pariin kannata yksin jättää.

WALL-E

Millainen maailma voisi olla tulevaisuudessa? WALL-E on elokuvana ensisijaisesti suloinen romanssi robottien välillä, mutta antaa myös kurkistuksen tuhottuun maailmaan, jonka ihminen on jättänyt jälkeensä. Sallittu kaikenikäisille.

The Lorax

Lorax on perhe-elokuva, joka sijoittuu samaan maailmaan, kuin erikoisista hahmoista ja rytmikkäästä kielestä tunnetun lastenkirjailijan Dr. Seussin samanniminen kirja. Kirjan sanoma on pehmeä ja elokuva on tarkoitettu viihteeksi. Silti kertoo tärkeän  tarinan luontoyhteydestä ja luonnon monimuotoisuudesta. Sallittu yli 7-vuotiaille.

Avatar

Tieteiselokuva oli ilmestyessään visuaalinen tykitys, jonka juonikuviot voivat tuntua yksinkertaiselta vanhemmalle katsojalle. Silti tässäkin elokuvassa kohdataan ikuisuuskysymykset kuten suvaitsevaisuus ja alkuperäiskansojen kohtelu. Sallittu yli 12- vuotiaille.