Greenpeacen Metsäpodista on julkaistu nyt kolme osaa. Se on podcast tämän hetken polttavista metsäkysymyksistä, luonnonsuojelun taustoista ja aktivismista.

Kesän ja syksyn aikana äänitetyissä jaksoissa sukelletaan metsäluonnon monimuotoisuuteen, metsäteollisuuden ympäristövaikutuksiin sekä metsäaktivismiin ja valtion vanhojen luonnonmetsien pelastamiseksi tehtävään työhön.

Ensimmäisen jakson aiheena on monimuotoisuus. Suomen metsäluonto köyhtyy, eikä uhanalaistumiskehitystä ole saatu poliittisista sopimuksista ja ohjelmista huolimatta pysäytettyä. Metsäpodissa pohdimme, mitä kaikkea monimuotoisuus on, mihin kaikkeen se kytkeytyy ja miksi se on myös ihmiselle välttämätöntä? Jakso on saatavilla Spotifysta, Apple Podcastsista ja Google Podcastsista. Kuuntele Metsäpodi alla olevista linkeistä:

Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts

Metsäpodissa kuullaan runsaan taustatiedon ja tilannekatsausten lisäksi luonnonsuojelun ja metsienkäytön asiantuntijoita ja aktivisteja. Mukana ovat mm. Monimuotoisuus- ja Heräämisiä-teosten kirjoittaja, tietokirjailija-toimittaja Juha Kauppinen, Helsingin yliopiston metsänhoitotieen yliopistolehtori, dosentti Timo Kuuluvainen, Greenpeace Nordenin ohjelmajohtaja ja pitkän linjan metsäaktivisti Sini Harkki, metsien jatkuvaa kasvatusta edistävän Silva ry:n toiminnanjohtaja Annukka Valkeapää ja Sitran monimuotoisuusasiantuntija Timo Lehesvirta.

Toimittaja Juha Kauppinen kesäisessä metsässä.
Heräämisiä ja Monimuotoisuus-tietokirjojen kirjoittajaa, toimittaja Juha Kauppista kuullaan Metsäpodin ensimmäisessä ja kolmannessa jaksossa.

Sarjan toisessa osassa teemme pikakelauksen metsienkäsittelyn historiaan ja pohdimme, miten metsien nykytilaan ja luontokadon jatkumiseen on päädytty? Samalla keskustelemme vanhoista metsistä ja selvitämme, miksi aihkit ovat niin mahtavia.

Kolmannessa jaksossa puhumme metsäaktivismista: saavutetuista luonnonsuojeluvoitoista ja välillä vaarallisistakin tilanteista, joita aktivistit ovat kohdanneet. Neljännessä osassa perehdymme valtion vanhojen luonnonmetsien nykytilaan ja suojelutarpeisiin luontokartoittajien kanssa.

Uudet jaksot ilmestyvät striimauspalveluihin aina perjantaisin, 10. joulukuuta asti. Kuuntele Metsäpodi, kerro siitä kavereillesi ja lähetä meille palautetta jaksoista. Voit myös laittaa palautetta suoraan minulle, sarjan käsikirjoittaja-juontajalle Twitterissä.

Kuulemisiin
Juuso Janhunen, Greenpeacen tiedottaja