Isnäsissä Loviisassa on kamppailtu keskelle kylää tulevia hakkuita vastaan. Lopulta hyvin toimeentulevan plastiikkakirurgin UPM:lle myymästä metsästä hakattiin koulun vierestä noin kymmenen hehtaaria. Lapset menettivät lähimetsän, mutta UPM tuli lohduttamaan mehulla ja grillimakkaralla.

Ei eläimille mitään hakkuissa tapahdu, kertoo UPM lapsille.
© Yle

7–10-vuotias yleisö oli innoissaan vahvoista ja hienoista metsäkoneista. UPM:n edustajat vastasivat lasten huoliin puhumalla puuta heinää, jota tuskin moni aikuinen uskoisi. Kysymykseen siitä, mitä metsän eläimille tapahtuu, vastattiin, ettei niille tapahdu mitään. Ne löytävät uuden kodin. Hakkuuta katsellessaan lapset varmaan näkevät mielessään oravat pakkaamassa muuttokuormiaan.

UPM:n vääristely oli mennyt perille, kun yksi nuorista kuulijoista oli oppinut, että “he ottavat pois puut, joita ei enää tarvita, jotta syntyisi enemmän tilaa ja tulisi enemmän eläimiä”. UPM:n edustaja kertoi lapsille myös, että metsässä ei ole liito-oravia eikä saimaannorppiakaan.

Metsäteollisuuden viherpesu on Isnäsissä saavuttanut taas uuden tason. Näin saatiin selluksi koko kyläyhteisölle tärkeä metsä, jossa ulkoillaan, marjastetaan ja sienestetään.

Olen viiden lapsenlapsen isoisä. En halua edes jakaa linkkiä asiasta kertoneen Ylen juttuun, jotta en enempää nolaisi lapsia. Itse en pystyisi moiseen lasten aliarvioimiseen. UPM pystyi.

(Näin tarinan alusta kerrottiin Helsingin Sanomissa 17.2.2023)