Jag-wahin kotimetsä palaa, jotta lihakarjalle voidaan kasvattaa ruokaa. On toimittava nyt, jotta voimme suojella arvokkaita ekosysteemejä, paikallisten asukkaiden ja alkuperäisasukkaiden oikeuksia ja sekä jatkaa kamppailua ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Katso lyhytanimaatio.

Keittiöhirvion tarina voi kuulostaa tutulta. Se on jatkoa Rang-Tanin tarinalle, joka toi julki palmuöljyteollisuuden yhteyden metsäkatoon. Oscar-palkitun Cartoon Saloon -studion uusi animaatio kertoo tarinan jaguaarista, jonka kotimetsä on vaarassa hävitä ihmisen toimesta. Tällä kertaa animaatio tuo esille tehomaatalouden tuhot Etelä-Amerikassa.

Tehomaatalous ja karjankasvatus ovat yksi maailman suurimmista metsäkadon aiheuttajista. 

Lihateollisuus on jättimäinen ala: planeettamme ei kestä lihan- ja maidontuotantoa tässä mittakaavassa eikä rehutuotannon vuoksi tehtäviä metsähakkuita. Jos pystymme kasvattamaan kasvisten määrää ruokavaliossa, emme tarvitse yhtä paljon viljelysmaata ruoan tuotantoon ja tuotannon päästövaikutukset ovat pienemmät.

Tehomaatalous kiihdyttää metsäkatoa. Sademetsiä tuhotaan ympäri maailman, jotta niiden tilalla voidaan kasvattaa esimerkiksi rehusoijaa, palmuöljyä tai kaakaota. 

Onko metsä arvokkaampi, kun se on poltettu maan tasalle?

Yritysten on kannettava vastuunsa

Ostoskoreihimme päätyy tietämättämme tuotteita, joiden aineosat on tuotettu ympäristötuhoista, kuten metsäkadosta, kärsivillä alueilla. Liha, kahvi, shampoo, purkukumi – päivittäistavaroidemme ei tule aiheuttaa metsien tuhoa ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Jotta yritykset kuuntelevat ja siivoavat toimitusketjustaan ympäristötuhojen aiheuttajat, tarvitaan siihen vahvaa EU lainsäädäntöä. Ja sinä voit auttaa! Euroopan komissio kysyy kansalaisten mielipidettä lakiesityksestä, joka estäisi metsäkatoa ja ekosysteemien tuhoa aiheuttavien tuotteiden myynnin EU:n sisäisillä markkinoilla.

Jos menetämme maailman metsät, kuten Amazonin sademetsät, menetämme kamppailun ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Suojelemalla metsiä, suojelemme itseämme.