Valtio on toistaiseksi keskeyttänyt hakkuut suojelullisesti arvokkaassa luonnonmetsässä Parkanon Häädetkeitaalla. Greenpeace, Elokapina ja Luonto-Liitto ovat paikalla ja vaativat hakkuista luopumista.

Aktivisteja metsätiellä.

“Tällaisia metsiä ei saisi missään nimessä enää hakata. Jäljellä olevien luonnonmetsien suojelu on yksi kiireellisimmistä toimista luontokadon pysäyttämiseksi”, sanoo Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen paikan päällä Parkanon Häädetkeitaalla.

Ympäristöjärjestöt vaativat hakkuista luopumista, sillä hakkuut kohdistuvat suojelullisesti arvokkaisiin luonnonmetsiin. Metsät sijaitsevat Häädetkeitaan luonnonpuiston ja suojelualueen rajalla. Alue on arvokas luonnontilaisen soiden ja vanhojen metsien kokonaisuus, jonka suojelua ympäristöjärjestöt ovat esittäneet useaan otteeseen vuosien aikana.

Lisätietoa Parkanon Häädetkeitaan luonnonmetsistä ja hakkuista täällä.

EU:n biodiversiteettistrategian mukaan kaikki Euroopan jäljellä olevat vanhat metsät ja luonnontilaiset metsät on saatava tiukan suojelun piiriin.

21 297 ihmistä on allekirjoittanut Greenpeacen vetoomuksen, joka luovutetaan pääministeri Sanna Marinille. Vetoomuksessa vaaditaan poliittisia päätöksiä viimeisten luonnonmetsien suojelemiseksi.

Lisätiedot:

Matti Liimatainen, metsäasiantuntija, Greenpeace, puhelin 0400 346 329 (paikalla Parkanossa)
Mari Vaara, tiedottaja, Greenpeace, puhelin 040 751 7957 (paikalla Parkanossa)
Juha Aromaa, apulaismaajohtaja, Greenpeace, puhelin 050 369 6202