Vil du gjøre mer?
#Klimasøksmål #Olje Klimasøksmålet: Ja til et oljefritt Arktis!

Klimasøksmålet er historisk. Greenpeace og andre miljøorganisasjoner møter staten i Høyesterett 4. november 2020. Les våre artikler om klimasøksmålet

Vær med ×
  • Arendalsuka nærmer seg med stormskritt! Vi gleder oss, og har planene klare for å fortelle politikerne sannheten om klimakrisen.

Også i år har vi båtplass på havna, tydelig merket med Greenpeace-logoer. Kom gjerne innom for en prat!

Mandag før partilederdebatten sender vi live på Facebook med Halvard Raavand, havrådgiver i Greenpeace, og Hege Skarrud, leder i Spire. De tar oss gjennom forventningene for debatten, og ser på hvordan politikerne jobber med og diskuterer vår tids største krise.

Tirsdag morgen inviterer vi til kaffe og evaluering av debatten. Leder i Greenpeace Norge, Frode Pleym, stiller spørsmålene. Hvordan gikk det? Tar politikerne klimakrisen på alvor? Gjør de nok? Går det fort nok?

Tirsdag kl 14:00 har Equinor, som de nå kaller seg, seminar om fornybar energi. Ettersom investeringene deres i all hovedsak består av fossil energi (96 prosent, for å være nøyaktig), skal vi prøve å fortelle dem at fornybarsatsingen deres må bli større.

Onsdag er den store seminardagen! Vi har lokaler i Bankgården, og det hele sparkes i gang med debatt om oljeproduksjon.

Programmet for onsdagen er som følger:

14-15:30: Kutt i norsk oljeproduksjon – en klimaløsning?
Hva har det å si for klimaet om Norge lar olje bli liggende i bakken, og hva kan politikerne gjøre for å redusere oljeutvinningen?

Vi stiller disse spørsmålene til ledende fagfolk og politikere.

15:30-17:00: Finansbransjen – klimapådriver eller bremsekloss?
Finansbransjen er på mange måter selve motoren i det systemet som har brakt oss dit vi er i dag. Økonomisk vekst har over mange tiår vært med på å sørge for at det blir svært vanskelig å nå de globale klimamålene.

Tiden for å sitte på gjerdet og vente er over, og vi ser at stadig flere finansaktører tar steg i riktig retning. Noen selskaper har satt en sluttdato for når de skal være ute av kullindustrien, mens andre allerede har sluttet med slike investeringer.

Men går selskapene det langt nok? Er de mange nok? Går det fort nok?
Seminarene foregår i Bankgården (Strandgaten 1).

Vi gleder oss!