Etter mange år med massiv folkelig motstand mot oljeboring i den sårbare Australbukta, varsler Equinor at de dropper planene om oljeboring.

Dette er en enorm seier for Greenpeace og andre organisasjoner som har jobbet mot de kontroversielle oljeplanene. Men først og fremst er det en seier for australske urfolk, fiskere, lokalt næringsliv og turistindustri. Vi er stolte og glade for å ha tatt kampen om disse viktige naturområdene sammen med dem. Seieren i Australbukta er klinkende klar: Det nytter å gjøre motstand!

At Equinor trekker seg ut av Australbukta, Australias svar på Lofoten, er et stort skritt i riktig retning. Nå må de også trekke seg ut av Arktis og skrinlegge alle planer om mer oljeutvinning i Barentshavet. Verdens klima tåler ikke ny oljeutvinning. Vårt krav til Equinor og resten av oljeindustrien er enkelt: La olja ligge og gå tungt inn i fornybar energi! Slik redder vi klimaet og sikrer trygge arbeidsplasser.

Australbukta er en unik naturperle og forskere mener at 85 prosent av artene som bor der ikke finnes noe annet sted på jorden. Den planlagte oljeboringen med seismikkskyting og oljesøl ville utvilsomt kunne hatt katastrofale følger for det unike havmiljøet. Den eneste måten man kan beskytte kystsamfunnene og de unike økosystemene i Australbukta permanent, er ved å slutte å lete etter ny olje. Vi forventer at Australias regjering går inn for et boreforbud i bukta.

Equinors exit fra Australbukta betyr at noen milliarder fat olje forblir i bakken, og at omlag 817 millioner tonn CO2-utslipp holdes unna atmosfæren. Det er vanvittig gode nyheter for kloden.