Bij biodiversiteit denk je misschien aan toekans of gorilla’s, maar ook in ons eigen land is er een rijke biodiversiteit die bedreigd wordt. Daarom voert Greenpeace campagne om de natuur te beschermen, overal ter wereld maar ook bij ons. Op deze pagina delen we tips en verhalen van natuurbeschermers in België, om zo ook jou te inspireren om in actie te komen! 

Download onze handleiding

De biodiversiteit staat onder druk. Ook in België verliezen we hectare na hectare aan waardevolle natuur. Wij schreven een handleiding om mensen en lokale actiecomités die natuurvernietiging in hun buurt aanklagen te ondersteunen. Download hier onze handleiding en ga met de tips aan de slag om de natuur in jouw buurt te beschermen.

Want protest werkt! 

Hoe maak je een bezwaarschrift?

Bezwaarschriften zijn een belangrijk middel in het verzet tegen natuurvernietiging. Zo kunnen burgers hun bezorgdheden uiten over projecten van natuurvernietiging – meer daarover in de handleiding voor lokaal protest!

Hier vind je onze richtlijnen voor jouw bezwaarschrift, evenals enkele voorbeelden die je op weg kunnen helpen:

Bezwaarschrift template

Bezwaarschriften voorbeelden

Wanneer kunst en natuur in elkaar overlopen

Het orkest Young Belgian Strings, onder leiding van Dirk Van De Moortel, speelt “On the nature of daylight” van Max Richter in de Friche Josaphat. Dit spontaan onstane natuurgebied in hartje Brussel heeft een rijke biodiversiteit maar wordt bedreigd door beton. Luister aandachtig en voel je verbonden met de natuur.