Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

Je zit in lockdown door het Covid-19-virus en de tijd lijkt soms voorbij te kruipen? Deel jouw ideeën, je daden, je reflecties met ons en met onze lezers. We hebben al een aantal getuigenissen gepubliceerd eind maart. Hieronder vind je een nieuwe reeks. Heb je andere suggesties of ideeën? Delen maar!

Ik heb een tof idee om het milieu te beschermen

Water anders gebruiken

Getuigenissen: jullie ideeën en daden voor onze planeet zijn een bron van inspiratie voor iedereen

Karel: “Wat ik al maanden doe en zeker nu ik veel tijd heb, is het hergebruiken van het water waarmee ik mijn biogroenten afspoel. Ik was mijn groenten in een teiltje, daarna giet ik dat water door een zeef in een emmer die ik voor het doortrekken van het toilet gebruik. Hetzelfde doe ik als ik ga douchen: voor het water warm genoeg is, vang ik het op in een emmer, die ik dan ook weer gebruik voor het toilet, voor de plantjes of om te poetsen.”

Marc: “Wat meer groentjes in m’n moestuintje kweken en meer regenwater voor schoonmaak en dergelijke gebruiken.”

Rekening houden met elkaar

Guido: “Laat de winkels voorraden in stock houden speciaal voor het verzorgende personeel, dat anders s’avonds na de werkuren voor lege rekken staat.” 

Guido : “Wat ik iedereen ‘around the globe’ aanraad is om zich te concentreren op de harmonie tussen drie soorten gezondheid, in relatie tot onze aardbol. De drie soorten gezondheid zijn de fysische, de mentale en de emotionele. Samen vormen zij de driepikkel (je weet wel, het stoeltje van waarop de boer de koe melkt) voor een gelukkig bestaan. Beweging, meditatie en liefde zijn er de handvesten van. Automatisch word je dan altruïst, welkom in mijn leefwereld. Als we met héél veel altruïsten zullen zijn, hebben we kans om het nu alomtegenwoordige egoïsme uit te roeien en niet alleen onszelf, maar ook moeder natuur te redden. Welkom!”

Tonen dat het anders kan 

Getuigenissen: jullie ideeën en daden voor onze planeet zijn een bron van inspiratie voor iedereen

Annelies: “Mijn idee is: massaal de positieve gevolgen delen. Blauwe wateren met vissen, betere lucht, meer dieren in tuin, minder slachtpartijen. En echt de mensen warm maken, ook de groep die nog niet wakker is. Dat we naar een nieuwe tijd gaan zonder chemische gelnagels, chemische kledij en kleurshampoo. Aantonen dat het zo ook kan, puur natuur. En van vrije tijd gebruik maken om meer bomen te planten.”

Christel: “Er was angst omwille van onze moeder aarde. Men zei echter geen paniek alles komt goed. De economie, dat is belangrijk. Er is angst omwille van het coronavirus. Men zegt echter geen paniek. Onze gezondheid dat is nu belangrijk. Er is angst omwille van het onbekende. Men zegt echter geen paniek maar wees alert voor deze ziekte. Wie zal het winnen? De kracht van de natuur in ieder mens of de luxe van de economie in deze virus? De ene was steeds onze vriend. De andere is nu onze vijand. In tijden van nood leert men zijn ware vriend kennen.”

Claudine: “Op maat gemaakte kledij versmallen voor mijn dochter en samen een linnen zomerjurk voor mezelf ontwerpen en naaien. Fietsen in het nabije bos met zoon of dochter om de adrenaline kwijt te raken, de mini tuin verzorgen zonder extra aanplantingen, de fiets van mijn zoon zelf herstellen met oude vijzen, … Geen zotte e-commerce aankopen verrichten, en hopen dat ik in juli naar de Ardennen mag.”

Getuigenissen: jullie ideeën en daden voor onze planeet zijn een bron van inspiratie voor iedereen

De natuur een duwtje in de rug geven

Michèle: “Nu het stil is en we de vogels en de natuur luider horen, vooral nu het lente is, plant ik nog meer bij- en vlindervriendelijke planten. Zet vers drinkwater (regen) en geef de vogels zaden ter ondersteuning.”

Lees ook ons artikel : Hoe het antwoord op de Covid-19-crisis onze samenleving veerkrachtiger en rechtvaardiger kan maken.

Ik heb een tof idee om het milieu te beschermen Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube