Samen met jou proberen we onze vleesconsumptie te verminderen. Want de productie en consumptie van te veel vlees is niet enkel slecht voor het milieu, het is ook dieronvriendelijk en ongezond. Daarom richten we ons tot de producenten van fijne vleeswaren en charcuterie voor kinderen. Met mooie resultaten, zoals je hieronder kan lezen.

Al een tijdje proberen we bij Greenpeace Studio 100 en IMPS (dat de rechten bezit op De Smurfen) ervan te overtuigen om onze kinderen niet meer te verleiden door hun figuurtjes niet langer te laten gebruiken op verpakkingen van ongezonde vleeswaren.

En we boekten succes. Want IMPS liet ons in april 2018 weten dat het de licenties en samenwerking met vleesverwerker Aubel-Detry stopzette. Er zal dus geen charcuterie met De Smurfen op de verpakking meer gemaakt en verkocht worden!

Nu wachten we op actie van Studio 100. Want charcuterie voor kinderen hoort niet thuis in een evenwichtige voeding. Dat blijkt ook een uit een analyse die we samen met twee kinderdiëtisten deden. In de 4 onderzochte vleesproducten van Studio 100 vonden we teveel zout, slechte vetten en additieven. Die willen we toch niet in de brooddoos van onze kinderen stoppen?

Er zijn gelukkig genoeg alternatieven:
Schrijf je hier in en ontvang recepten en tips om anders en gezonder te eten!
Ontdek hier de resultaten van ons rapport

Sebastien Snoek

About the author

Sebastien Snoek
Sébastien Snoeck (né en 1979) a rejoint Greenpeace en 2015. Il travaille en tant que chargé de campagne au sein de l’équipe Ecosystèmes. "L'élevage industriel contribue largement au changement climatique et à la dégradation de l'environnement. Avec mon équipe, nous cherchons à promouvoir un autre système, qui soutient les petits éleveurs travaillant en harmonie avec la nature". --- Sébastien Snoek (1979) begon bij Greenpeace te werken in 2015 bij het team Ecosystems. "De industriële veeteelt warmt ons klimaat op en schaadt het milieu. Samen met mijn team wil ik een ander systeem promoten, dat kleine en ecologische veetelers beter ondersteunt."