Ik doe mee

Herinner je je nog dat we een paar weken geleden een beroep deden op je vrijgevigheid en we je vroegen om maskers te maken voor verschillende verenigingen? Intussen zijn die maskers veilig aangekomen. Een terugblik op dit ongelooflijke avontuur. 

Meteen nadat we onze oproep lanceerden, kregen we bijzonder veel reacties van jullie binnen. Op slechts één weekend tijd en met de hulp van de Cambier-werkplaats, een bedrijf gespecialiseerd in aangepast werk, ontvingen we voldoende kandidaten om in totaal zo’n 5.000 maskers te kunnen maken. Een welgemeende dank aan al deze vrijwilligers! We stroopten natuurlijk ook zelf de mouwen op en gingen telkens in kleine groepen naar onze werkplaats om toolkits voor te bereiden, maskers te maken en de leveringen te organiseren. 

Vrijwilligerswerk werkt!
Interesse in vrijwilligerswerk?

Mede dankzij de hulp van vrijwilligers konden we daarna de maskers gaan verdelen. Deze werden in de eerste plaats verdeeld onder de eerstelijnswerkers en de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Verschillende verenigingen hebben hiervan gebruik gemaakt, waaronder de jongerenorganisatie Solidarcité, ATD Quart monde, die zorgt voor mensen in precaire levensomstandigheden, medische centra, de vzw’s Humain en Jong, die zich respectievelijk bezighouden met mensenrechten en kinderrechten, Bulle Wasserette, die in onze hoofdstad rondrijden in een busje met daarin twee wasmachines en twee drogers om gratis de kleren van daklozen te wassen en te drogen, en de Brusselse vluchtelingen, een burgerplatform ter ondersteuning van vluchtelingen. 

Vrijwilligerswerk werkt!
Vrijwilligerswerk werkt!

Greenpeace zet zich in haar campagnes in voor sociale rechtvaardigheid. Wij pleiten voor verandering naar een duurzame samenleving waarin niemand achterblijft, met name gezinnen in sociaal kwetsbare situaties. Het maken van maskers maakt een integraal onderdeel uit van dit proces.

Onze opzet om een heleboel maskers te maken en te verspreiden is gelukt… dankzij onze vrijwilligers. Heb je zelf ook interesse in vrijwilligerswerk voor Greenpeace en wil je je aansluiten bij een van onze vele lokale groepen? Aarzel dan niet! 

Ik word vrijwilliger Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest