Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

De afgelopen week stond ons hele land in teken van mobiliteit, en ook onze lokale groepen droegen hun steentje bij. In Leuven, Gent en Hasselt voerden ze actie tegen de sluiting van verschillende haltes van de Lijn en in Brussel werd autovrije zondag gevierd.

Stop de haltesloop!

Eerder dit jaar kondigde het Vlaams Gewest een ‘Basisbereikbaarheidsplan’ aan voor De Lijn, dat vanaf volgend jaar zal ingaan. Dit plan schrapt duizenden bushaltes, vermoedelijk gaat het zelfs om bijna één op de vijf haltes, wat een enorme invloed zal hebben op de mobiliteit van vele Vlamingen.

Uit protest tegen dit plan, kwamen onze lokale groepen in Leuven, Gent en Limburg in actie. Onder andere door een zwart laken op enkele bushaltes te plaatsen, en hen dus symbolisch te sluiten, klaagden ze de plannen van het Vlaams Gewest aan.

Wil je mee in actie komen met onze lokale groepen? Teken dan hun petitie tegen de sluiting van de bushaltes op ons burgerplatform 11M.

Ik teken de petitie

Autovrije zondag

In Brussel was er tijdens de Mobiliteitsweek naar jaarlijkse gewoonte een autovrije zondag. Over heel de stad werden de straten voor een dag teruggegeven aan de wandelaars en de fietsers, en werden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Greenpeace Youth en Greenpeace Brussel vierden de dag samen met een stand bovenop de Kunstberg. Voorbijgangers kwamen bij hen meer te weten over groene en gezonde steden op mensenmaat aan de hand van een leuke quiz.

Niet alleen autovrije zondag werd gevierd, maar ook onze 50e verjaardag. Bij Greenpeace Youth kon je een tweedehands kledingstuk laten bedrukken met een prachtige Greenpeace-tekening, die speciaal voor onze verjaardag ontworpen werd.

Heb je de zeefdrukactiviteit op autovrije zondag gemist? Niet getreurd! Dit jaar zullen we nog enkele keren ergens te vinden zijn met onze stand. De eerstvolgende keer is op de #BackToTheClimate mars op 10 oktober, zien we je daar?

Ik zal erbij zijn Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Greenwire Greenwire