Op 13 mei 2023 organiseert Greenpeace de eerste editie van een sportieve en solidaire uitdaging voor teams: de Greenpeace Triathlon. Belangrijk detail: het is geen klassieke triatlon! Als je graag aan hardlopen, klimmen of kajakken doet of als je je voor de planeet wil inzetten, lees dan verder, we leggen het allemaal uit in 5 vragen.

Hoe verloopt het?

De Greenpeace Triathlon is geen triathlon zoals de andere, verre van! We zouden Greenpeace niet zijn als we niet alles zouden veranderen, zelfs het hele concept! Dus niet achtereenvolgens zwemmen, fietsen en hardlopen en ook niet ieder voor zich. Het is leuker om het als team te doen!

De sportieve uitdaging die wij voor jou hebben bedacht heeft wel 3 verschillende disciplines, maar die zijn: hardlopen (2,4 km), klimmen (accrocube) en kajakken (1 km). Dat is niet alles. De Greenpeace Triathlon is een estafette. Het is dus niet één persoon die de 3 disciplines na elkaar uitvoert, maar een teamgebeuren. Ieder lid van het team specialiseert zich:  de eerste neemt het hardlopen voor zijn rekening, de tweede klimt en de derde vaart met de kajak. Het formaat van estafette biedt aan alle deelnemers de tijd om even uit te rusten tussen de verschillende disciplines. Op die manier is de wedstrijd voor iedereen toegankelijk, ongeacht de fysieke conditie.

Waarom deze 3 disciplines?

Hardlopen, klimmen en kajakken maken deel uit van de geschiedenis van Greenpeace. Greenpeace-activisten rennen tijdens geweldloze directe acties. We klimmen op gebouwen en benaderen onze doelen met kajaks om er spandoeken te ontvouwen om zo onaanvaardbare situaties aan de kaak te stellen en een breed publiek te informeren.

Waarom deze Triatlon?

Deelnemen aan de Greenpeace Triathlon betekent dat je in actie wil komen voor de planeet! Want de uitdaging is niet alleen sportief. Vóór de deelname aan het sportevenement op 13 mei moet elk team minimaal 900 euro aan donaties inzamelen, of 300 euro per persoon. Deze giften zullen bijdragen tot de financiering van verschillende projecten van Greenpeace België ter bescherming van het milieu en de biodiversiteit.

Hoe kan ik donaties inzamelen?

Elk deelnemend team heeft zijn eigen pagina op de Triathlon website. Die kan je gebruiken om donaties in te zamelen. De eerste euro’s zijn wellicht het moeilijkst, maar als je eenmaal op dreef bent dan zal het wel meevallen. Je kan best eerst mensen uit je omgeving contacteren (vrienden, familie, collega’s), omdat zij jou gemakkelijker zullen willen steunen. Kom zo snel mogelijk met je hele team samen om een plan te maken en bekijk zeker de 10 tips om donaties te werven, je zal er zeker inspiratie vinden!

Hoe registreer ik mijn team?

Ga naar de Triathlon website! Je kunt je team meteen registreren en nadien je 2 teamgenoten uitnodigen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 40 euro per persoon, dus 120 euro per team. Op de dag van het evenement krijgt elke deelnemer een T-shirt, een drankje en een snack. Voor alle verdere vragen kan je terecht op onze website in de sectie “Veelgestelde vragen”! Veel geluk! 

Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp