Ik teken

Bijna dag op dag drie jaar geleden, besloot Greenpeace het burgercollectief Bruxsel’Air een handje te helpen bij een actie om mondmaskers te hangen aan enkele bekende Brusselse standbeelden. Deze actie was het begin van onze ‘Clean Air Now’-campagne, die de luchtkwaliteit in België aanzienlijk wil verbeteren.

Welke vooruitgang is er sindsdien geboekt ? Wat is er de afgelopen 3 jaar gebeurd? Acties aan de Europese instellingen, metingen van de luchtkwaliteit in meer dan 200 Belgische scholen, dagvaarding van de Vlaamse en Waalse overheden, … We hebben samen heel wat gedaan en de (kleine) overwinningen stapelden zich op.

Ontdek met deze handige tijdlijn alle acties en overwinningen van onze campagne voor gezonde lucht.

In 2020 gaan we gewoon door! We zullen vooral werken rond transport. Overal ter wereld in stedelijke omgevingen lijdt onze gezondheid onder de giftige dampen van voertuigen. Bij het verbranden van fossiele brandstoffen komen trouwens ook gassen vrij, zoals koolstofdioxide (CO2), die onze planeet opwarmen.

Ik teken voor gezonde lucht

Van fossiele brandstoffen afstappen en inzetten op hernieuwbare energiebronnen, is essentieel bij de bestrijding van de luchtvervuiling en de klimaatcrisis.

We willen schone lucht en een gezond klimaat voor ons, voor onze kinderen en voor de planeet.

Ik teken voor gezonde lucht Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube