De lente is in het land. Nu we allemaal in ons kot moeten blijven, geven we je graag tips over hoe je de lente bij je thuis kan binnenhalen… via je kookpotten. Probeer eens nieuwe gezonde recepten, met seizoensproducten van bij ons. Hier gaan we.

Kook met lokale en seizoensgroenten

Breng de lente in je keuken! Laat je inspireren door onze gezonde recepten en culinaire tips

Goed nieuws, dit weekend ging de lente van start! Dat wil zeggen dat er een heleboel lekkere groenten in het seizoen zijn. Dat geeft hopelijk ook een heleboel extra inspiratie in de keuken. Je kan bijvoorbeeld gaan voor kolen, radijsjes, aardperen, rapen, prei… Wij watertanden alvast bij de gedachte van groentetaarten, salades en soepjes. Of wat dacht je van een risotto met voorjaarsgroenten of een gratin van groene groenten?  

Als je kiest voor lokale en seizoensgebonden producten, geniet je van gezonde voeding, steun je de korte keten en… bescherm je het milieu.  

Neem zeker ook eens een kijkje op onze Pinterest–pagina voor nog meer gezonde vegetarische recepten met seizoensproducten. Wil je toch graag een stukje vlees bij je groenten? Zorg er dan voor dat het biologisch en lokaal geproduceerd is en dat de kweker een rechtvaardige vergoeding heeft gekregen.

Ik ga ervoor, ik eet lokaal

Laat je kinderen een handje toesteken

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de meeste kinderen thuis. Waarom laat je hen niet mee in de kookpotten roeren? Maak samen enkele recepten, die ze zelf mogen kiezen, en laat het hele gezin mee genieten.

Terwijl jullie aan het kokkerellen zijn, kan je met hen praten over de voordelen van lokale seizoensvoeding. Het kan een goed moment zijn om hen te leren dat fruit van de andere kant van de wereld enkel tot bij ons kan raken met het vliegtuig of met de boot. De vervuiling die daardoor ontstaat, draagt bij aan de opwarming van de aarde.

Zo kunnen we hen er ook aan herinneren dat we best zo weinig mogelijk voedsel weggooien. Zijn er nog wat groenten over? Daar kan je dan bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel mee maken. 

Vergeet onze ouderen niet

Ken je oudere mensen die bij jou in de buurt wonen? Wees solidair en als je kan, bied dan aan om boodschappen voor hen te doen. Kies daarbij voor kleine lokale producenten. Om elk risico te vermijden, laat je de boodschappen best voor hun deur achter. 

Je kan ze ook een lekker gerechtje brengen dat je zelf hebt klaargemaakt. Dat steekt hen zeker een hart onder de riem!

Breng de lente in je keuken! Laat je inspireren door onze gezonde recepten en culinaire tips
Ik ga ervoor, ik eet lokaal Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube