KLIMAKRISEN KOSTER LIV

Vi ved, at klimakrisen er her og truer vores fremtid med stigende vandmasser, storme, tørke, brande, hedebølger og andet ekstremt vejr, der allerede har kostet menneskeliv, ødelagt hjem og efterladt mange mennesker uden tag over hovedet, deres ejendele eller mad at give deres børn. Situationen er ikke til at tage fejl af: Klimakrisen skaber ekstremt vejr over hele kloden, men det er især er verdens fattigste der lider store tab.

Brug din stemme. 🔊
Kræv klimahandling og retfærdighed fra regeringen NU.

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på regeringer og verdens ledere for at kræve klimahandling i dag, frem for senere.

Jeg ønsker fortsat at kæmpe for vores planet med Greenpeace og modtage information om hvordan jeg kan være med til at beskytte vores planet, klima og miljø. Læs vores privatlivspolitik her.

Hvis vi vil have politikerne til at handle, har vi brug for styrken fra mennesker, der går sammen. Planeten og alle, der deler den, har brug for en stemme.

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Det er mennesker som dig, der er hele grundlaget for, at vi kan skabe forandringer og håb for en grønnere klode og en lysere fremtid.

Klimakrisen rykker tættere på

Denne sommer er det endnu en gang blevet naglet fast med syvtommersøm, at klimakrisen ikke længere er et utopisk fremtidsscenarie. Den er virkelig, allestedsnærværende og kommer med alvorlige konsekvenser. Brutale hedebølger har ramt Europa. Verden over har mennesker mistet livet og er blevet fordrevet fra deres hjem i sommerens forfærdelige oversvømmelser. Klimakrisen er for alvor rykket tættere på os i Danmark.

Stigende temperaturer gør, at ekstreme vejrfænomener forekommer hyppigere. Det er nu tydeligt, at klimakrisen er en naturkrise, og de må løses samtidig. Kun hvis vi er i stand til at beskytte den natur, vi har tilbage, og give den natur, vi har ruineret, mulighed for at komme sig, bliver naturen i stand til levere alle de ydelser, som vores alle sammens overlevelse og velbefindende afhænger af. Vi har kun lige fået en lille forsmag, men klimakatastroferne og hedebølgerne er en grusom påmindelse om, hvorfor klimahandling er bydende nødvendig – især i et land som Danmark, der er et af de rigeste. Vi bør gå forrest i kampen for at bremse klimakrisen.

Ny klimarapport afslører klimaets tilstand

28 februar 2022 har FN´s klimapanel (IPCC) udgivet en rapport, som indeholder den seneste videnskabelige forståelse af, hvad der sker med vores planet, hvis vi ikke lykkes med at bremse den globale opvarmning.  FN-rapporten slår også fast, at katastrofen rammer os hurtigere og hårdere, end vi hidtil har troet, og at den vil eskalere herfra. 

En af de helt store barrierer er, at de lande, der bliver først ramt, er dem der har mindst ansvar for krisen. Verden over er liv og hjem gået tabt, mens dødeligheden fra oversvømmelse, tørke, storme er svimlende 15 gange højere i de mest klimasårbare regioner det seneste årti end i de mindst sårbare regioner. Her må vi, i Danmark og de øvrige rige lande udvise solidaritet og tage ansvar. Rapporten kan altså bekræfte, at det især er verdens fattigste der lider store tab. Og at der er grænser for, hvor meget de kan tilpasse sig.

Rapporten er derfor også et vigtigt værktøj, når politikere skal diskutere og blive enige om vigtige klimatiltag. Den lægger op til et år og et klimatopmøde i Egypten, COP27 i Egypten, hvor det gennemgående fokus vil være på de rige landes ansvar og forpligtelser. Et år, hvor Danmark og andre rige lande må tage sig sammen og levere den klimabistand, som vi både har lovet, har en kæmpe moralsk forpligtelse til at betale, og som er blevet en strategisk nødvendighed for den grønne omstilling.

Og hvad skal der så til for at løse klimakrisen? Det korte svar er mere af det samme, men meget, meget mere ambitiøst og hurtigere. Alle niveauer af samfundet, sektorer og dele af økonomien skal bidrage. Færre flyvninger, markant mindre animalsk produktion i landbruget, udfasning af fossile brændsler og omstilling til vedvarende energi, osv. Og det akutte behov for, at vi ALLE bidrager.

Der er ingen Planet B.

Det er vigtigt, at vi samarbejder og kæmper for en bæredygtig fremtid sammen. Vi ved, at vi i fremtiden vil opleve flere ekstreme vejrhændelser som hedebølger, oversvømmelser og tørke med katastrofale følger. Det er nu, der skal sættes massivt ind. Det er nu, vores beslutningstagere skal tage klimakrisen alvorlig og handle (ikke bare snakke). Som borgere kan vi påvirke de politiske beslutninger! Lad os mobilisere, lægge pres på beslutningstagerne og kræve en grøn omstilling, så vi kan efterlade en beboelig planet til fremtidige generationer.

Krav til regeringen:

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på regeringen og landene i FN under forhandlingerne om klimatiltag. Kræv klimahandling NU!

Hvad laver Greenpeace på COP27?


Lægge pres på politikere: På topmødet i Egypten vil Greenpeaces dygtige team af politiske rådgivere gøre deres allerbedste for at påvirkeverdens ledere og beslutningstagere til at tage de nødvendige tiltag for at beskytte vores klima, miljø og natur ansigt til ansigt. Et af vores krav er, at de rige lande bidrager økonomisk til klimatilpasning i de mindre rige lande.

Give en stemme til det globale syd: Vi vil give en stemme til de mennesker, som er hårdest ramt af – men mindst ansvarlige for – klimaforandringerne og bringe deres historier frem i lyset. Vi sætter klimaretfærdighed på agendaen ved at sejle fra Middelhavet til Det Røde Hav og langs Egyptens kyst med unge repræsentanter fra Mellemøsten og Nordafrika. Mine kollegaer fra kontorerne i Mellemøsten og Nordafrika vil blandt andet levere en rapport om klimapåvirkningen i deres områder og arrangere et grønt marked i Hurghada, før de ankommer til Sharm el Sheikh. 

Skabe engagement og sammenhold gennem strategisk samarbejde: Vi vil samarbejde med unge aktivister, kunstnere og andre allierede og arbejde for at påvirke narrativet i medierne omkring COP. Gennem flere strategiske sidearrangementer vil vi deltage i og fremdrive vigtige samtaler om klimaretfærdighed.

Hvad kræver Greenpeace før og under dette års klimatopmøde?

Klimatopmødet er et afgørende øjeblik, men at sikre langsigtede og strukturelle forandringer handler ikke kun om, hvad der sker i Egypten. Vi i Greenpeace er på plads i 55 lande og arbejder for at lægge pres på virksomheder og beslutningstagere for at tage klima- og naturkrisen alvorligt, stoppe udslip og sikre en grøn omstilling. 

Og – dette er ikke det eneste vigtige FN-topmøde i år. I december arrangeres FN-topmødet om biologisk mangfoldighed – COP15 – i Montreal. Det er en international konference, som handler om, hvordan vi skal sætte en stopper for den masseudryddelse – den sjette og eneste menneskeskabte masseuddøen – som truer alt liv på jorden. Der vil Greenpeace også være på plads og lægge pres på deltagerne. 

Vi ved, at løsningerne findes. Nu må politikerne bare handle. Med din støtte kan vi styrke indsatsen og intensivere arbejdet for at bekæmpe vores største udfordring hidtil – den stadigt mere katastrofale klima- og miljøkrise, vi befinder os i. Sammen kan vi lægge det nødvendige pres på verdens beslutningstagere og kræve en grøn omstilling, så vi kan efterlade en beboelig planet til fremtidige generationer.

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen Klimakrisen: Fire ting du kan gøre, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.