KLIMAKRISEN KOSTER LIV

Vi ved, at klimakrisen er her og truer vores fremtid med stigende vandmasser, storme, tørke, brande, hedebølger og andet ekstremt vejr, der allerede har kostet menneskeliv, ødelagt hjem og efterladt mange mennesker uden tag over hovedet, deres ejendele eller mad at give deres børn. Situationen er ikke til at tage fejl af: Klimakrisen skaber ekstremt vejr over hele kloden.

Brug din stemme.
Kræv klimahandling fra regeringen NU.

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på regeringer og verdens ledere for at kræve klimahandling i dag, frem for senere.

Ja tak, I må gerne holde mig opdateret om Greenpeace kampagner og øvrig miljøarbejde via ovenståede oplysninger. Læs vores privatlivspolitik her.

Hvis vi vil have politikerne til at handle, har vi brug for styrken fra mennesker, der går sammen. Planeten og alle, der deler den, har brug for en stemme.

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Din støtte er det, der gør vores grønne succeshistorier mulige

Klimakrisen rykker tættere på

Denne sommer er det blevet naglet fast med syvtommersøm, at klimakrisen ikke længere er et utopisk fremtidsscenarie. Den er virkelig, allestedsnærværende og kommer med alvorlige konsekvenser. Brutale hedebølger har ramt Sydeuropa. I både Tyskland, Belgien og Holland har mennesker mistet livet og er blevet fordrevet fra deres hjem i sommerens forfærdelige oversvømmelser. Klimakrisen er for alvor rykket tættere på os i Danmark.

Stigende temperaturer gør, at ekstreme vejrfænomener forekommer hyppigere. Hedebølgen i 2018 var en lille forsmag på dette, men klimakatastroferne denne sommer er en grusom påmindelse om, hvorfor klimahandling er bydende nødvendig – især i et land som Danmark, der er et af de rigeste. Vi bør gå forrest i kampen for at bremse klimakrisen.

Krisetider samler mennesker, og pandemien har vist, at vi kan stå sammen som samfund, når det gælder! Lad os genopbygge en bedre verden, hvor naturen får plads til at komme sig og klimakrisen bekæmpes.

Ny klimarapport afslører klimaets tilstand

Den 9. august 2021 har FN´s klimapanel (IPCC) udgivet en rapport, som indeholder den seneste videnskabelige forståelse af, hvad der sker med vores klima og planet, hvis vi ikke lykkes med at bremse den globale opvarmning. Hovedbudskabet i rapporten: Det er NU, at vores beslutningstagere skal prioritere den grønne omstilling. Rapporten er derfor også et vigtigt værktøj, når politikere skal diskutere og blive enige om vigtige klimatiltag. Verdens ledere skal mødes til klimaforhandlinger (COP26) under FN i Glasgow til november.

Og hvad skal der så til for at løse klimakrisen? Det korte svar er mere af det samme, men meget, meget mere ambitiøst og hurtigere. Alle niveauer af samfundet, sektorer og dele af økonomien skal bidrage. Færre flyvninger, markant mindre animalsk produktion i landbruget, udfasning af fossile brændsler og omstilling til vedvarende energi, osv. Og det akutte behov for, at vi ALLE bidrager.

Der er ingen Planet B.

Det er vigtigt, at vi samarbejder og kæmper for en bæredygtig fremtid sammen. Vi ved, at vi i fremtiden vil opleve flere ekstreme vejrhændelser som hedebølger, oversvømmelser og tørke med katastrofale følger. Det er nu, der skal sættes massivt ind. Det er nu, vores beslutningstagere skal tage klimakrisen alvorlig og handle (ikke bare snakke). Som borgere kan vi påvirke de politiske beslutninger! Lad os mobilisere, lægge pres på beslutningstagerne og kræve en grøn omstilling, så vi kan efterlade en beboelig planet til fremtidige generationer.

Krav til regeringen:

Med din underskrift i ryggen vil vi lægge pres på regeringen og landene i FN under forhandlingerne om klimatiltag. Kræv klimahandling NU!

Politikerne skal handle i dag frem for senere

Politikere har længe talt om, og lovet klimahandling og klimavenlig politik. En politik, der vil føre os ud af klimakrisen. Desværre er det indtil videre dog primært tomme ord, floskler, greenwashing og gentagelser.

Derfor er det vigtigt, at vi i de 50 uger om året, hvor der ikke er COP, presser magthaverne til at leve op til deres flotte ord – og ikke underminere – den grønne omstilling. Det er nu, vores beslutningstagere skal tænke i langsigtede løsninger.

Under konferencen, COP26 bliver der fremlagt adskillige erklæringer, og følelserne sidder ofte uden på tøjet mens forhandlingsledere bryder grædende sammen, og statsledere overvældet af deres følelser, fremviser billeder af deres børnebørn og bønfalder de andre om at sikre deres fremtid. Det ville dog være skønt at se denne passion overført i politisk vilje til at gøre det nødvendige. For de flotte ord og store følelser er ikke nok, til at gøre det nødvendige i et hurtigt nok tempo. Det må dog aldrig få os til at give op – tværtimod. Vi bliver ved med at kæmpe og understrege, at der skal handles på alle tænkelige måder, vi kan. Vi håber, du er med os?

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.