Olie elsker krig, mennesker elsker fred!

Krigen i Ukraine udstiller ikke alene vores enorme afhængighed af fossile brændsler, men også hvordan den afhængighed giver grundlaget for krig. I Europa sender vi hver dag over to milliarder kroner til Putins krigsmaskine som betaling for russisk olie. Og samtidig er Ruslands interesser i Ukraine ikke kun nationalromantiske eller sikkerhedspolitiske. Da Rusland annekterede Krim-halvøen, fordoblede landet samtidig sin adgang til offshore oliereserver. Og Ukraine sidder på Europas anden største gasreserve samt adgangen til at levere den gas til Europa. Ingen diktator kan tage ejerskab over solen. Ingen autokrat kan styre vinden. Vi får ikke fred i verden, før vi klipper navlestrengen til fossil-industrien. En grøn omstilling vil ikke alene adressere klimakrisen, men vil danne grobund for en sikker og fredelig fremtid. Vi kræver, at regeringen med det samme og uden tøven vender ryggen til de fossile brændsler.
Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Vi kræver et øjeblikkeligt stop for fossile brændstoffer

I solidaritet med befolkningerne, der lider, i både Ukraine og Rusland kræver vi en øjeblikkelig ende på afhængigheden af olie, gas og kul.

Ja tak, I må gerne holde mig opdateret om Greenpeace kampagner og øvrig miljøarbejde via ovenståede oplysninger. Læs vores privatlivspolitik her.

Mange tak for din underskrift. Vi vil holde dig opdateret om arbejdet for at fremme fred og kvitte de fossile brændsler. Mens du venter på at høre mere, er der her nogle ting, du kan gøre.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Bliv fast bidragsyder

Din støtte er det, der gør vores grønne succeshistorier mulige.