Vælg Amazonas frem for mere handel

En EU-handelsaftale med Brasilien og de øvrige Mercosur-lande vil føre til øget skovrydning, men vi kan stadig nå at stoppe den. Det er på tide, at regeringen melder klart ud, at Danmark vælger Amazonas frem for handel. Skriv under og kræv at Danmark siger nej til handelsaftalen med Brasilien

Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Denmark: Sig nej til handelsaftalen med Brasilien!

Når du skriver under, giver du samtidig samtykke til, at vi må holde dig opdateret i vores kampagnearbejde for at stoppe handelsaftalen og øvrig miljøarbejde. Læs vores privatlivspolitik her.

Sammen kan vi sende udenrigsminister Jeppe Kofod en stærk opfordring om, at prioritere verdens livsvigtige skove.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Støt os

Kun med bidrag fra mennesker som dig, kan vi fortsætte arbejdet for at beskytte verdens livsvigtige skove.

Hvert år ryddes Amazonas-regnskoven til fordel for kvægopdræt, soja, tømmer og minedrift. De seneste to år har skovrydning i Amazonas nået et katastrofalt niveau, det højeste i 12 år.

Ikke kun Amazonas, men også Pantanal, som er verdens største vådområde og grænser op til Amazonas, har lidt uoprettelig skade. Området er hjemsted for verdens største jaguarbestand og kendt for sin enorme artsrigdom. Tusinder af dyr som jaguarer og papegøjer er allerede blevet dræbt eller fordrevet. Også oprindelige folks levegrundlag trues af flammerne. De frarøves ikke kun deres jord, men også deres hjem.

Amazonas er ved at nå et vendepunkt, hvor regnskoven ikke længere kan producere regn. Med tiden risikerer den frodige regnskov at blive til en tør savanne. Mister vi Amazonas, taber vi kampen mod klimakrisen.

Ifølge forskere kan handelsaftalen føre til yderligere ødelæggelse af Amazonas og Sydamerikas andre skov- og naturområder og forværre klimakrisen. Handelsaftalen vil nemlig gøre det nemmere for de sydamerikanske lande – ikke mindst Brasiliens Bolsonaro-regering – at eksportere oksekød, soja og andre skovødelæggende landbrugsprodukter til EU.

Samtidig giver aftalen ingen muligheder for at håndhæve og sanktionere, hvis landene i aftalen forbryder sig mod Paris-aftalen og fortsætter med at rydde skov. Aftalen indeholder heller ingen procedurer til at sikre sporbarhed af produkter med høj risiko for skovrydning og menneskerettighedskrænkelser.