Du kan være med til at beskytte Amazonas-regnskoven!

Amazonas er den største iltproducerende skov i verden og binder enorme mængder kuldioxid, men lige nu er regnskoven truet af Bolsonaros miljøfjentlige politik. Med DIN stemme har vi mulighed for at øge presset på den brasilianske regering for at stoppe ødelæggelsen af Amazonas.

Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Amazonas har brug for din stemmme!

I den tid det tager at dig at læse dette, bliver et område på størrelse med to fodboldbaner brændt af i Amazonas. Brug din stemme og vær med til at beskytte Amazonas.

Når du skriver under, giver du samtidig samtykke til, at vi må holde dig opdateret i vores kampagnearbejde for at redde Amazonas regnskov og øvrig miljøarbejde. Læs vores privatlivspolitik her.

Vil du hjælpe os med at blive stærkere ved at bede dine venner og familie om at skrive under?

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Trine 2: Bliv fast bidragsyder

Kun med bidrag fra mennesker som dig, kan vi fortsætte arbejdet for at beskytte verdens livsvigtige skove.

I Amazonas er der igen blevet sat rekord. En tragisk rekord

I regnskoven i Brasilien er det største areal blevet ryddet nogensinde for juni måned – det højeste registreret siden 2007. Med 2308 skovbrande er det en stigning på 3% siden juni 2020 – sidste gang der blev sat en historisk rekord.

Amazonas-regnskoven og andre skov- og naturområder har de sidste to år været hårdt ramt af skovbrande. Et område syv gange større end London eller 13 gange større end New York. Det er arealet, der mellem august 2020 og juli 2021 blev ryddet for skov i Amazonas, og millioner af hektar enestående skov er i akut fare for at blive ryddet de kommende år. 

I 2020 brændte knap en tredjedel af Pantanal – som støder op til Amazonas-regnskoven og er hjem for en lang række arter – bl.a. Brasiliens næststørste bestand af jaguarer. Området er kendt for sin enorme artsrigdom. Men forfærdelige billeder vidner om, at brandene har katastrofale konsekvenser for det unikke dyreliv. Tusinder af dyr som jaguarer og papegøjer er dræbt eller fordrevet.

“Der er et Monster i mit køkken” er produceret af det Oscar-nominerede animationsstudie – Cartoonsalon. Filmen er gendigtet af børnebogsforfatter Marianne Iben Hansen og indtalt af skuespiller Mikkel Boe Følsgaard.

Brande antænder ikke sig selv i en regnskov

Ifølge eksperter er brande ikke et naturligt forekommende fænomen i regnskoven, men bliver påsat til fordel for kvægopdræt, tømmer, soja og industriel skovhugst. Siden præsident Jair Bolsonaro kom på magten er skovrydningen i Amazonas nået et katastrofalt højt niveau – det højeste  i 14 år.

Kød er den største enkeltstående drivkraft for skovrydning på verdensplan, hvor uvurderlige naturområder som regnskov og skovsavanner brændes og bliver ødelagt for altid for at gøre plads til græsning for kvæg og produktion af soja til dyrefoder. Den eskalerende skovrydning fordriver oprindelige folk fra deres hjem, truer vilde dyr og plantearter, og er en tikkende bombe under hele klodens klima. Det er en katastrofe som er menneskeskabt og et direkte resultat af, at Brasiliens regering med præsident Bolsonaro i spidsen systematisk har opmuntret landbrugssektoren til ulovligt at rydde skov. 

Skovbrande er en bombe under CO2-regnskabet – og forværrer klimakrisen

Vi har brug for DIN stemme. Sammen har vi en chance for at stoppe ødelæggelsen. Vores brasilianske kolleger arbejder døgnet rundt for beskytte regnskoven, og DIN stemme kan gøre dem og kravet om at beskytte Amazonas endnu stærkere. Skriv under og fortæl den brasilianske regering, at de skal STOPPE ødelæggelsen af Amazonas. Der er ingen tvivl om, at udryddelsen af Amazonas har katastrofale konsekvenser – ikke kun for Amazonas’ dyr, planter og oprindelige folk. Regnskovens forsvinden er også en global katastrofe. At miste Amazonas vil være et ubærligt nederlag i kampen mod klimaændringerne. Vi har brug for regnskoven, og den har brug for miljøhelte som DIG.

I Greenpeace arbejder vi på flere niveauer for at stoppe Bolsonaros ødelæggelser og beskytte Amazonas.

Budskabet er klart: Vi skal have stoppet de katastrofale ødelæggelser NU- ikke kun for Amazonas’ rige dyreliv og det oprindelige folk, der bor der – men for hele vores planet.

Skriv under og lad os stå sammen i kampen om at beskytte vores mest mangfoldige regnskov. Sammen kan vi gøre en forskel!

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.