Stop fossile reklamer

353,103 HAR SKREVET UNDER FOR AT STØTTE ET EUROPÆISK FORBUD MOD FOSSILINDUSTRIENS REKLAMER

Dette er kun begyndelsen. Der er ingen tvivl om, at et forbud mod den fossile industris reklamer bliver en realitet – det er bare et spørgsmål om, hvornår.

Sammen vil vi skabe historie. Hold dig opdateret med de seneste nyheder ved at følge hashtagget #BanFossilAds på Twitter og Instagram.

DER ER NOGET STORT PÅ VEJ, OG VI HAR BRUG FOR DIN STØTTE MERE END NOGENSINDE

Tak til hver og én af jer for at underskrive det europæiske borgerforslag for at forbyde fossilindustriens reklamer. Borgerforslaget er nu lukket.


Hold dig opdateret for at være med i det næste kapitel i vores kamp mod de klimaskadelige reklamer.

Olieselskaber, bilfabrikanter, fly- og skibsselskaber bruger markedsføring og sponsorater til at sælge flere og flere af deres klimaskadelige produkter og at aflede opmærksomheden fra deres klimaskadelige forretningsmodeller. Det skal vi ikke acceptere.

Derfor lancerer en koalition af NGO’er og grønne organisationer nu et borgerforslag om at forbyde fossile reklamer i EU. Vores mål er at få en million underskrifter og dermed forpligte Kommissionen til at behandle forslaget. Vi håber, du vil tilslutte dig kampen og skrive under.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et europæisk borgerinitiativ (ECI)?

Et europæisk borgerinitiativ (European Citizen Initiative, ECI) er det officielle værktøj for europæiske borgere til at foreslå nye EU-love. Det er en særlig form for underskriftsindsamling, som Kommissionen er forpligtet til at behandle, hvis over en million borgere skriver under på forslaget på under et år – og deres underskrifter kan verificeres. 
Det er et kraftfuldt værktøj til at påvirke EU’s politiske dagsorden. 
For at en underskrift kan anses for gyldig, skal den, der underskriver, være borger i et EU -land og gammel nok til at stemme i det pågældende land.

Hvorfor skal jeg give så mange personlige darta for at underskrive forslaget?

Forslagsstillere af et europæisk borgerinitiativ skal anmode om specifikke oplysninger af underskriverne, så de kompetente myndigheder kan verificere underskrifterne. Hvert EU -medlemsland bestemmer, hvilke data der kræves for at verificere underskrifterne. Vi er forpligtet til at anmode om disse oplysninger om dig. Flere oplysninger om datakrav og regler, der anvendes i hvert land, er tilgængelige her.

Kan I bruge mine personoplysninger til andre formål?

Nej. Alle dine personlige data vil kun blive brugt til initiativets formål og er strengt underlagt relevante databeskyttelsesregler. Flere oplysninger om databeskyttelse findes her.

Hvordan får vi et forbud mod fossile annoncer og sponsorater?

Vi har brug for at få støtte fra 1 million mennesker i en periode på 12 måneder, samtidig med at vi når et minimum af underskrivere i mindst 7 EU -lande. Minimumstal i hvert EU-land for de europæiske borgerinitiativer er tilgængelige her.

Hvordan kan jeg hjælpe med at gøre initiativet til en succes?

For at få succes skal vi indsamle 1 million underskrifter. Skriv under og del! Og få familie og venner til at gøre det samme!

Hvor er et forbud som dette blevet gennemført?

– I december 2020 forbød Amsterdam fossile reklamer. Det kan du læse mere om her. (link)
– I Frankrig har partier for nyligt fremsat et lovforslag, der indebærer forbud mod og begrænsninger af fossile reklamer og greenwashing af fossile produkter.