Tak for din støtte til det europæiske borgerforslag!

Din underskrift er netop blevet sendt direkte til den europæiske kommission. Hvis du vil følge med i vores kampagne og gøre mere for sagen, så skriv dig op her (Ja, vi ved godt, at det er lidt irriterende at skulle skrive sig op to steder, men som sagt, så registrerede vi ikke dine kontaktoplysninger, da vi sendte dem direkte til EU).

Ja tak, I må gerne holde mig opdateret om Greenpeace kampagner og øvrig miljøarbejde via ovenståede oplysninger. Læs vores privatlivspolitik her.

Vi skriver til dig om et stykke tid med flere muligheder for at støtte op om kampagnen. I mellemtiden kan du dele borgerforslaget med dine venner på sociale medier eller donere et beløb til vores arbejde.

Olieselskaber, bilfabrikanter, fly- og skibsselskaber bruger markedsføring og sponsorater til at sælge flere og flere af deres klimaskadelige produkter og at aflede opmærksomheden fra deres klimaskadelige forretningsmodeller. Det skal vi ikke acceptere.

Derfor lancerer en koalition af NGO’er og grønne organisationer nu et borgerforslag om at forbyde fossile reklamer i EU. Vores mål er at få en million underskrifter og dermed forpligte Kommissionen til at behandle forslaget. Vi håber, du vil tilslutte dig kampen og skrive under.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et europæisk borgerinitiativ (ECI)?

Et europæisk borgerinitiativ (European Citizen Initiative, ECI) er det officielle værktøj for europæiske borgere til at foreslå nye EU-love. Det er en særlig form for underskriftsindsamling, som Kommissionen er forpligtet til at behandle, hvis over en million borgere skriver under på forslaget på under et år – og deres underskrifter kan verificeres. 
Det er et kraftfuldt værktøj til at påvirke EU’s politiske dagsorden. 
For at en underskrift kan anses for gyldig, skal den, der underskriver, være borger i et EU -land og gammel nok til at stemme i det pågældende land.

Hvorfor skal jeg give så mange personlige darta for at underskrive forslaget?

Forslagsstillere af et europæisk borgerinitiativ skal anmode om specifikke oplysninger af underskriverne, så de kompetente myndigheder kan verificere underskrifterne. Hvert EU -medlemsland bestemmer, hvilke data der kræves for at verificere underskrifterne. Vi er forpligtet til at anmode om disse oplysninger om dig. Flere oplysninger om datakrav og regler, der anvendes i hvert land, er tilgængelige her.

Kan I bruge mine personoplysninger til andre formål?

Nej. Alle dine personlige data vil kun blive brugt til initiativets formål og er strengt underlagt relevante databeskyttelsesregler. Flere oplysninger om databeskyttelse findes her.

Hvordan får vi et forbud mod fossile annoncer og sponsorater?

Vi har brug for at få støtte fra 1 million mennesker i en periode på 12 måneder, samtidig med at vi når et minimum af underskrivere i mindst 7 EU -lande. Minimumstal i hvert EU-land for de europæiske borgerinitiativer er tilgængelige her.

Hvordan kan jeg hjælpe med at gøre initiativet til en succes?

For at få succes skal vi indsamle 1 million underskrifter. Skriv under og del! Og få familie og venner til at gøre det samme!

Hvor er et forbud som dette blevet gennemført?

– I december 2020 forbød Amsterdam fossile reklamer. Det kan du læse mere om her. (link)
– I Frankrig har partier for nyligt fremsat et lovforslag, der indebærer forbud mod og begrænsninger af fossile reklamer og greenwashing af fossile produkter.