NU er det lukketid for Nordsøolien!

I over et år har vi ventet. Men klimaminister Dan Jørgensen tøver i tænkeboksen, selv om det er en no-brainer.

Danmark kan ikke både være et grønt foregangsland og fortsætte jagten efter ny olie i Nordsøen. Vi står midt i en klimakrise, og vi skal straks stoppe oliejagten i Nordsøen for at begrænse den globale opvarmning som aftalt med Paris-aftalen.

Der er faktisk allerede mere olie og gas i eksisterende felter verden over, end klimaet kan holde til bliver brændt af. Derfor giver det ingen mening at åbne nye!

Vi befinder os i en tid, hvor Danmark kan skrive historie. Politikerne kan enten fortsætte det sorte kapitel med den såkaldte 8. udbudsrunde, der kan forlænge oliejagten i Nordsøen helt frem til 2056.

Eller vi kan stoppe for 8. udbudsrunde og begynde et nyt, grønt kapitel, hvor der reageres på de ekstreme storme, orkaner og hedebølger, der tager til. Hvor der gøres det nødvendige.

Især Dan Jørgensen og regeringen kan tage beslutningen – og lige nu forhandler regeringen med de øvrige partier om Nordsøoliens fremtid. Den må være, at olien fremover skal blive i jorden, så vi kan skabe en tryg og sikker fremtid. Lad os sammen få regeringen til at gøre det rigtige.

SKRIV UNDER for at stoppe oliejagten i Nordsøen

Kræv olie/gas-jagten aflyst, og produktionen i Nordsøen udfaset hurtigst muligt!