DONG sender et umiddelbart flot signal ved frasalg, men klimaet kommer dog ikke til at nyde godt af beslutningen.

Danmarks energigigant Dong Energy har officielt besluttet at droppe sin olieforretning. Selskabet meddelte i dag, at man indleder en proces med det formål ultimativt at afhænde olie- og gasforretningen.

Klima- og energimedarbejder Tarjei Haaland siger i en kommentar:

“Det er godt for DONG og et umiddelbart flot signal, når selskabet nu lægger op til at træde helhjertet ind i fremtiden og lægge de klimaskadelige energiformer bag sig. Klimaet har dog ingen egentlig glæde af beslutningen, fordi et frasalg blot vil betyde, at en kommende køber kan fortsætte med at udvinde og afbrænde DONGs reserver af olie og gas.”

“Hvis DONG skulle gøre sig fortjent til at blive rost til skyerne, ville selskabet lade olien og gassen blive i jorden og på den måde gøre en reel forskel i forhold til at bremse den globale opvarmning i tråd med klimaaftalen fra Paris.”

“Når DONG i dag fremhæver en ambition om at blive en globalt førende virksomhed inden for vedvarende energi, er det godt nyt for den grønne omstilling af Danmark og ikke mindst hjemlige arbejdspladser. Virksomheder, der leverer teknologi og løsninger til at imødekomme klimaudfordringen, kan ventes at stå mere og mere centralt i dansk erhvervsliv.“

Klimaforandringerne dikterer, at vi end ikke kan tillade os at afbrænde alle de olie- og gasreserver, der allerede er i produktion, hvis vi skal holde temperaturstigningen på 1,5-2 grader og dermed leve op til de altafgørende mål i klimaaftalen fra Paris.