Sini Harkki on aloittanut Greenpeace Nordenin pääsihteerinä 1.5. Harkki siirtyy tehtävään Greenpeacen Pohjoismaiden ohjelmajohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt syyskuusta 2021. Uudessa tehtävässään hän toimii Greenpeace Nordenin ylimpänä toimeenpanevana johtajana ja vastaa Pohjoismaiden kansainvälisestä yhteistyöstä Greenpeacen muiden toimistojen kanssa.

“Olen tehtävästä valtavan innoissani. Me kaikki haluamme puhdasta ilmaa, terveitä metsiä ja meriä sekä turvallista tulevaisuutta lapsillemme. Meneillään olevat kriisit eivät saa sumentaa yhteistä tahtoamme turvata elämän perusteita myös tuleville sukupolville. Greenpeacen tehtävä on näyttää, kuka tekee ilmasto- ja luontokriisiä pahentavia päätöksiä ja tuoda yhteen ihmiset, jotka haluavat ratkaisuja. Pohjoismaiden ei pidä ryhtyä jarruttajiksi esimerkiksi EU:n ilmastopolitiikassa tai merten ja metsien suojelussa vaan katsoa rohkeasti eteenpäin ja rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa”, Sini Harkki sanoo.

Sini Harkki on ensimmäinen suomalainen ja ensimmäinen nainen Greenpeacen Nordenin johtajana.


“Pohjoismailla on omat haasteensa ilmasto- ja luontokriisien suhteen  – Suomi ja Ruotsi eivät ole tarttuneet metsien ja maankäytön vaikutuksiin, Tanskassa maatalous on valtava saastuttaja ja Norja on edelleen jumissa öljynporauksessa, mutta kaikilla on myös paljon positiivisia mahdollisuuksia – nämä ovat vahvoja demokratioita, joilla on kykyä vastata suuriin haasteisiin. Useimmilla yhteiskunnan aloilla on jo käynnissä murros kohti kestävämpää tulevaisuutta, mutta vauhdeissa on valtavia eroja. Greenpeace tulee jatkossakin haastamaan niitä, jotka jarruttavat ilmastotoimia ja luonnonsuojelua, ja asettavat kapeat omat edut yhteisen hyvän edelle”, Harkki jatkaa.

44-vuotias Harkki on ensimmäinen suomalainen, ja ensimmäinen nainen Greenpeace Nordenin pääsihteerinä. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri. Aikaisemmin Harkki on työskennellyt Greenpeacen pohjoismaisena ohjelmajohtajana, viestintätoimisto Tekirin johtavana konsulttina, Greenpeacen maajohtajana Suomessa ja kampanjoitsijana. Harkilla on yli 25 vuoden kokemus poliittisesta vaikuttamistyöstä ilmasto- ja luonnonsuojelukysymyksissä ja aktivismista niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Ympäristöaktivistina hän aloitti jo 1990-luvun lopulla ja tuli julkisuudessa tunnetuksi muun muassa Lapin metsien suojelemiseksi käydyistä kampanjoista.

Greenpeace on kansainvälinen, riippumaton ympäristöjärjestö, joka kampanjoi ja käyttää rauhanomaista suoraa toimintaa luonnon ja ilmaston suojelemiseksi, ympäristörikkomusten ja epäkohtien paljastamiseksi ja tarjoaa ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.  Greenpeacen alueelliset ja kansalliset toimistot toimivat yli 55 maassa eri puolilla maailmaa. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan toiminnasta vastaavan Greenpeace Nordenin palveluksessa työskentelee tällä hetkellä yli 180 työntekijää ja toiminnassa on mukana yli 450 vapaaehtoista.

Lisätiedot

Juuso Janhunen, viestintäasiantuntija
[email protected]
040 482 5541