Ahdistaako kulutus, mutta haluat antaa lahjoja rakkaillesi? Tästä vinkit ilmastoystävällisiin aineettomiin ja ekologiisin lahjoihin.

Aineettomat ja ekologiset lahjavinkit

Rakkaille ja ystäville on ihana antaa lahjoja. Samalla tarpeeton kuluttaminen voi ahdistaa. Mitä keksiä lahjaksi henkilölle, jolla on jo kaikkea tai jonka syvimpiä toiveita ei tarkasti tunne ilman, että joutuu hankkimaan roinaa. Ylikulutus on myös ilmaston ja luonnon kannalta tuhoisaa. Mutta ei huolta!

Ekologiset lahjat ja aineettomat lahjat ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Perhettä ja ystäviä ei tarvitse jättää kokonaan ilman lahjoja. Tässä vinkit ilmastoystävällisiin aineettomiin ja ekologisiin lahjoihin, joita rakkaasi saattavat arvostaa enemmän kuin tarpeetonta tavaraa.

Vinkki 1 anna aikaasi ja seuraasi lahjaksi

 

Aineeton lahjavinkki 1: Anna aikaasi ja seuraasi lahjaksi

Mikä kertookaan enemmän välittämisestä kuin oman ajan antaminen? Lupautuisitko pienten lasten vanhemmille lapsenvahdiksi, jotta he pääsevät yhdessä tekemään jotain kivaa. Mummo ja vaari arvostavat, jos joku siivoaa heidän kotinsa tai pesee vaikka ikkunat. Kaveri voi olla kiitollinen koiran ulkoiluttajasta. Yhdessä on kiva kokata. Kirjoita lupauksesi kortille ja anna kortti lahjaksi.

Anna aineeton lahja, anna elämys

 

 

Aineeton lahjavinkki 2: Anna lahjaksi elämys

Mikä on ystäväsi lempibändi? Tykkääkö siskosi käydä teatterissa? Haaveileeko isäsi hieronnasta? Tavaran sijaan elämyksen antaminen on varma hitti! Sinun ei tarvitse olla kaikkien aikojen Sherlock Holmes löytääksesi sopivan elämyksen läheisellesi. Jos pystyt, jaa kokemus heidän kanssaan! Pääsette yhdessä viettämään laatuaikaa.

Ekologinen lahjavinkki - tee oma lahja

 

Ekologinen lahjavinkki 3: Tee oma lahja

Oletko käsistäsi kätevä? Itsetehdyt lahjat lämmittävät saajan sydäntä. Ne kertovat, että olet nähnyt vaivaa ja ajatellut juuri häntä. Ilman suurempiakin askartelutaitoja esimerkiksi seuraavat lahjat ilahduttavat varmasti:

  • Kehystetty runo
  • Kehystetty kuva
  • Herkkukori
  • Itsetehdyt leivonnaiset

Ekologinen lahja voi olla kierrätetty tavara.

Ekologinen lahjavinkki 4: Osta kierrätettyjä tuotteita

Pitääkö läheisesi design-tuotteista? Tai keräileekö hän vanhoja esineitä? Voisiko jokin hassun hauska kirpparilöytö saada hänet nauramaan? Kirppareilta voi löytää todellisia aarteita, joita ei tavallisissa kaupoissa tule vastaan.

Lahjoitus järjestölle on myös aineeton lahja

Aineeton lahja 5: Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Lahjoituksen antaminen hyväntekeväisyyteen tai järjestön toiminnan tukemiseen on todellinen ilmastolahja. Levität hyvää maailmassa luomatta yhtään päästöjä.

Tämän vuoden tärkein lahja on suojella uskomatonta planeettaamme Maata, jotta tulevat sukupolvetkin saavat nauttia siitä. Voit ilahduttaa läheistäsi antamalla kortin, joka kertoo, että olet lahjoittanut hänelle tärkeään kohteeseen.

Anna aineeton joululahja 🌲❤️

Anna tänä jouluna lahja, joka tekee hyvää luonnolle.

Lue lisää