Tahdotko tehdä enemmän?
Tule mukaan! ×

Greenpeacen vapaaehtoiset vaativat tänään Finlandia-talolle kokoontuvilta EU:n ulkoministereiltä pikaisia toimia Amazonin sademetsän tuhojen estämiseksi ja alueen tulevaisuuden turvaamiseksi. Rauhanomaisessa mielenilmauksessa aktivistit kantoivat kokouspaikan ulkopuolella kylttejä, joiden viesti oli selvä: Pelastakaa Amazon, toimikaa nyt!

Mielenilmauksella Greenpeace vaatii EU:ta ryhtymään välittömästi toimiin metsäkadon torjumiseksi ja Amazonin sademetsän pelastamiseksi tulipaloilta ja tuhoisalta maankäytöltä.

“EU-alueen kulutus, kauppa ja sijoitukset ovat keskeinen syy Brasilian metsätuhoihin ja globaaliin metsäkatoon, sekä alkuperäiskansoihin kohdistuviin ihmisoikeusrikkomuksiin. EU:n täytyy nyt näyttää, että se kykenee torjumaan metsäkatoa ja metsäluonnon köyhtymistä, mikä on välttämätöntä myös ilmastokriisin torjumiseksi”, sanoo Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki.

Greenpeace vaatii EU-maiden johtajilta sitoutumista siihen, että EU ottaisi käyttöön laajan toimenpideohjelman, mukaan lukien lakimuutoksia, jotka puuttuisivat metsäkadon ja luonnontilaisten elinympäristöjen katoamisen aiheuttajiin ja alkuperäiskansojen oikeuksien rikkomiseen. Säädösten on koskettava myös Euroopassa tapahtuvaa kulutusta. Toimenpideohjelma tulisi ottaa käyttöön jo vuoden 2020 aikana.

“Vastuuta maailman metsistä ei voi ulkoistaa, vaan EU-maiden johtajilla on nyt todellinen näytön paikka. EU voi tehdä politiikkaa, jolla on maailmanlaajuiset vaikutukset niin ilmastonmuutoksen kuin lajikadonkin torjumiseksi”, Sini Harkki toteaa.

Kuvia mielenilmauksesta ladattavissa täältä.

Lisätietoja
Sini Harkki, maajohtaja, Greenpeace Norden
050 582 1107
[email protected]

Juuso Janhunen, tiedottaja, Greenpeace Norden
040 482 5541
[email protected]