Greenpeace vaatii Fortumilta markkinointinsa mukaista vastuullisuutta ilmastokriisin ehkäisemiseksi. Tänään julkaistu Fortumin enemmistöomistajuuden hankkiminen saksalaisessa energiayhtiö Uniperissa asettaa Fortumin markkinointipuheet vastuullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä outoon valoon. Uniper aikoo haastaa Hollannin välimiesoikeuteen maan kaavailemasta kivihiilikiellosta. Uniper on Euroopan saastuttavimpia yrityksiä, jonka vuositason päästöt ovat korkeammat kuin koko Suomen.

“Fortumin on nyt torpattava Uniperin aikeet haastaa Hollanti välimiesoikeuteen. On käsittämätöntä, että energiamurroksen airuena esiintyvän Fortumin tytäryhtiö ja vastuullisuudesta julkisuudessa puhuva Pekka Lundmark aikovat jarruttaa ilmastotoimia Euroopassa haastamalla hiilestä luopuvia maita oikeuteen”, kommentoi Greenpeace Suomen ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiainen.

Greenpeace peräänkuuluttaa myös vahvempaa ja selkeämpää roolia valtion omistajaohjaukselta. Valtio on Fortumin pääosakkeenomistaja 50,76% osuudella.

”On kestämätön tilanne, että valtio-omisteinen yritys omistaa yhden Euroopan energiasektorin pahimmista ilmastokriisin edistäjistä. Ministeri Paateron on näytettävä, että Suomi on tosissaan ilmastotavoitteidensa kanssa myös yrityssektorilla ja vaadittava Fortumilta Uniperin ohjaamista kohti fossiilisista luopumista”, kommentoi Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt

Sini Harkki, Greenpeacen maajohtaja Suomessa
[email protected], 050 582 1107

Olli Tiainen, ilmasto- ja energia-asiantuntija
[email protected], 040 164 8606

Juuso Janhunen, tiedottaja
[email protected], 040 482 5541