Greenpeacen aktivistit vastustavat brittiläisen Hansa Hydrocarbonsin koeporauksia Vattimerellä Alankomaissa. Aktivistit nousivat porauslautalle torstaina illalla. Lautalle kiipesi kaksi suomalaista Sini Saarela ja Jukka Huhta. Mielenosoituksessa on mukana yhteensä kolme suomalaista.

Aktivistit nousemassa Hansa Hydrocarbonsin porauslautalle Vattimerellä Alankomaissa 15. helmikuuta 2018. @ Jorin van Gennip / Greenpeace

Hansa Hydrocarbons tekee koeporauksia kaasun löytämiseksi Schiermonnikoogin saaren ulkopuolella ekologisesti herkällä alueella. Aktivistit vaativat Alankomaiden talous- ja ilmastoministeri Eric Wiebesiä lopettamaan poraukset. Aktivistit aikovat pysyä lautalla, jotta porausta ei voi jatkaa.

Greenpeace vaatii Alankomaita irtautumaan kaasuriippuvuudestaan, jotta maa pystyy täyttämään Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. Kaasuntuotanto ja koeporaukset matalalla Vattimerellä ovat myös aiheuttaneet Friisien saarilla maanjäristyksiä, jotka haittaavat paikallisten asukkaiden elämää.

“Meidän ei pidä enää etsiä lisää kaasua, vaan investoida aurinko- ja tuulienergiaan ja eristää mahdollisimman nopeasti vanhat asuntomme paremmin”, sanoo Greenpeace Alankomaiden energia-asiantuntija Faiza Oulahsen.

Lisätietoja:
Juha Aromaa, viestintäpäällikkö Suomessa, Greenpeace Norden, puhelin 050 369 6202