Greenpeace Nordenin uudeksi maajohtajaksi Suomessa on nimitetty Hanna Paulomäki, 42. Paulomäki aloittaa tehtävässään 1.1.2020. Hän on koulutukseltaan ekologi (MSc) ja työskennellyt ennen Greenpeacelle siirtymistään kansainvälisen mertensuojelujärjestö Oceanan poliittisen vaikuttamistyön apulaisjohtajana.

“Olen todella innoissani. Suomalainen ilmastokeskustelu elää nyt vahvaa murrosta. Ilmasto- ja monimuotoisuuskriisiin etsitään ratkaisuja kaikkialla maailmassa, joten sillä mitä me teemme, on myös kansainvälistä merkitystä. On ollut inspiroivaa seurata ilmastomarssien, nuorten ilmastoliikkeen ja kansalaisten yleisen ympäristötietoisuuden nousua. Odotan kovasti työskentelyä kotimaisen vaikuttamistyön ytimessä”, Paulomäki sanoo.

Nykyinen maajohtaja Sini Harkki siirtyy viestintätoimisto Tekirin vastuullisuuden ja ilmastoasioiden johtavaksi konsultiksi.

“Greenpeacen ja koko kasvavan ilmastoliikkeen tehtävä yhteiskunnallisena painostajana on elintärkeä, jotta poliittiset päättäjät ja yritykset siirtyvät sanoista tekoihin. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä tätä muutosta Greenpeacessa viimeiset 13 vuotta. Ilmastotoimia tarvitaan yhä enemmän joka sektorilla, ja jatkossa tehtäväni on auttaa yrityksiä toimimaan sillä vakavuudella, jota ilmastokriisi vaatii”, Harkki sanoo.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Juuso Janhunen, tiedottaja, 040 482 5541

Mari Vaara, tiedottaja, 040 751 7957

Juha Aromaa, viestintäpäällikkö, 050 369 6202