Illustrasjon: Den store klimamarkeringen

Er du enig i at vi trenger handling i møte med klimaendringene, også fra politikere i Norge? Da bør du bli med oss i Den store klimamarkeringen: hele Norge sammen for norsk klimahandling mandag 20. november.

I slutten av november skal verdens land møtes til årets klimatoppmøte COP28 i oljehovedstaden Dubai. Presset øker mot fossilproduserende land som Norge for en reell og rettferdig grønn omstilling.

Oppdatering: Takk til alle som kom på Den store klimamarkeringen! Her kan du se noen bilder fra markeringen foran Stortinget i Oslo:

Bli med på Den store klimamarkeringen

Før klimatoppmøtet i Dubai samles vi til årets viktigste klimamarkering mandag 20. november utenfor Stortinget i Oslo, og i byer over hele landet. Vi står sammen for å kreve rettferdig klimahandling. Bli med:

Oslo

Bergen

Trondheim

Tromsø

Kristiansand

Stavanger (lørdag 18. november)

Lillehammer (Facebook-arrangement kommer)

Mange organisasjoner står bak arrangementet.

Klimakrisen er her

En sommer med skogbrann over hele verden, tusenårsflom i Norge og andre land, rekordtemperaturer på flere kontinenter og rekordstore tropiske stormer viser: Klimakrisa er her, den er urettferdig, og den blir verre. Forbrenningen av fossil energi som kull, olje og gass er hovedårsaken til krisen vi står i nå.

Beskjeden fra verdens forskere og FNs generalsekretær er klar: Norge kan ikke kalle seg en klimaleder så lenge vi tillater ny olje- og gassutvinning. Klimakrisa er vår tids største utfordring, men også en unik mulighet for Norge til å vise klimalederskap.

Må avslutte ny utvinning av olje og gass

Vi har lovet å gi fremtidige generasjoner en trygg framtid. Det er en overveldende vitenskapelig enighet om at vi må avslutte ny utvinning av olje og gass for å nå 1,5-gradersmålet i Parisavtalen.

Vi ser allerede konsekvensene av en varmere klode, men det er ikke for sent å unngå de verste konsekvensene av klimakrisa. Jo raskere vi handler, desto mindre alvorlige blir konsekvensene.

Politikerne må lede det grønne skiftet

Skal Norge stå sammen med den voksende bevegelsen av land som krever en utfasing av olje, kull og gass – eller stille seg i veien for en sterk klimaavtale?

Folk over hele verden krever klimahandling, ikke falske løsninger som forlenger fossilalderen, særlig fra land som har tjent seg rike på fossil energi, som Norge.

Politikerne våre må vise at de er modige nok til å handle og til å lede det grønne skiftet som verden må gjennom. Norge er nødt til å stoppe ny utvinning av olje og gass her hjemme, samt stoppe vårt statseide oljeselskap Equinors nye olje- og gassprosjekter i utlandet. 

Studier viser at utfasing av norsk olje- og gassproduksjon vil ha relativt liten effekt på norsk økonomi.  Men for klimaet vil det ha enorm betydning. Det internasjonale energibyrået har i tillegg slått fast at etterspørselen etter olje vil bremse opp mot slutten av dette tiåret

Ved å bygge en fornybar framtid vil vi ikke bare levere på det globale ansvaret vårt, men sikre morgendagens grønne arbeidsplasser her hjemme.

Bli med og krev klimahandling

Vi trenger deg! Det blir sang, dans og kultur – og en mulighet til å gi tydelig beskjed til regjeringens representanter før de drar på klimaforhandlingene! Jo flere vi er, desto tydeligere blir budskapet til ministeren og politikerne våre. Bli med og vis at vi er mange som krever ekte klimahandling!

Dette blir en familievennlig markering, og alle er velkomne. Bli med og inviter venner og kjente til Facebook-arrangementet