#TheKingIsNaked

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton og krev en giftfri fremtid nå!


-0 Underskrifter-

Verken pris eller navnet på merket spiller noen rolle. Luksusmerker som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton skjuler en skitten hemmelighet.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton en e-post og krev en giftfri fremtid nå!

Det er på tide at dette giftige marerittet får en lykkelig slutt. Krev giftfri mote nå.

Be Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton sette trenden.

Disse klærne er uegnet for en konge, og de er uegnet for våre barn. Krev en giftfri fremtid.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton en e-post og krev en giftfri fremtid nå!


Luksusmerker som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton
selger barneklær som inneholder giftige kjemikalier.
Disse kjemikaliene rammer oss alle.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton
og krev en giftfri fremtid nå!


Made in hvor?

Vakre klær
Giftige løgner

Mer info

Et giftig mareritt

Forurensing fra
Paris til Tokyo

Mer info

Uegnet for barn

Alle barn fortjener
en giftfri fremtid

Mer info
Keiseren er naken
Se hvorfor >>

Made in hvor?

Vakre klær, giftige løgner.

Merker i moteverdenen kan være luksuriøse, men skadelige kjemikalier er det ikke. Greenpeacehar avslørt at det ikke spiller noen rolle hva du betaler - klærne er fine, men har en skitten side.

Resultatet av Greenpeace sine siste undersøkelser viser at mange av produktene ikke er hva de gir seg ut for å være. Luksusmerkene markedsfører sine barneklær som eksklusive, men i virkeligheten inneholder de samme mengde giftige kjemikalier som klær fra lavprismerker og sportsklær.

Konsentrasjonen av nonlyphonol ethoxylater (NPE) i klær merket som produsert i Italia, sår tvil om de i det hele tatt er produsert i Europa (les mer)).

Merker som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton pakker inn sine klær som vakre eventyr, men vever kundene sine inn i en moteløgn.


Et giftig mareritt Uegnet for barn

Et giftig mareritt

Forurensning fra Paris til Tokyo.

Utslipp av giftige kjemikalier i elver og innsjøer er ingen lykkelig historie og skjer ikke i land langt, langt borte. Vi er alle rammet.

Tekstilproduksjon er en av de største kildene til vannforurensning på den sørlige halvkule, hvor bruken av kjemikalier er stort sett uregulert. De samme kjemikaliene som renner ut i elvene under produksjon i Kina, kommer fra klær som kjøpes og selges over hele verden. Disse stoffene finnes overalt i våre vannsystemer, og en stor del av disse brytes ned til hormonforstyrrende og giftige stoffer i naturen. Det innebærer en stor risiko for både barn og voksnes helse.

Det spiller ingen tolle hvor høy prisen er. Luksusmerkene er en del av dette giftige marerittet. Disse merkene er kjent for å sette trenden i moteverdenen - er det ikke på tide at de blir pionerer for giftfri mote?


Made in hvor? Uegnet for barn

Uegnet for barn

Alle barn fortjener en giftfri fremtid.

Alle barn i verden er små prinser og prinsesser for de som elsker de aller mest. Disse prinsene og prinsessene er spesielt følsomme ovenfor kjemikalier og skadelige stoffer. De fortjener klær som ikke inneholder giftstoffer som kan påvirke deres utvikling direkte, når de har de på, og indirekte gjennom de stoffene som renner ut i naturen.

Luksusmerkene setter våre barns helse og miljøet i fare når de slipper ut farlige kjemikalier i elver, innsjøer og hav verden over. Det rammer oss alle, men vi kan gjøre noe med det.

Som foreldre og voksne kan vi alle være helter ved å stille opp for barn i hele verden og kreve en slutt på moteindustriens utslipp av farlige kjemikalier i miljøet.

Å skape en giftfri fremtid er ikke bare viktig, men også mulig.


Made in hvor? Et giftig mareritt

Rapporten

En liten fortelling om en fasjonabel løgn.

Greenpeace sine siste undersøkelser avslører den skitne sannheten om giftige stoffer i barns klær og sko fra åtte luksusmerker i motebransjen. Vi fant giftige kjemikalier i 16 av de 27 testede produktene: nonylphenol ethoxylater (NPE), ftalater, perfluorerede kjemikalier (PFC) og antimon.

Kjemikaliene slippes ut i våre innsjøer, elver og hav. Det skjer fra store tekstilproduserende land som Kina, men også fra klær som kjøpes og selges over hele verden. Når kjemikaliene slippes ut i våre elver utgjør de en helserisiko for både barn og voksne - for eksempel i form av hormonforstyrrelser.

Ved å bruke gifitge kjemikalier i produksjonen har disse luksusmerkene ikke bare lurt sine kunder, de har satt vår fremtid på spill og forurenser vår planet.


Hent rapporten her (engelsk)

Henter!!

Takk!

Du og 0 andre støtter nå kravet
om giftfri mote for våre barn.

Del med dine venner

Dear Madame/Sir,

Greenpeace’s latest investigation has shown that your company is hiding the truth from its customers by claiming to sell top quality, exclusive designs -- when in reality they are tainted with toxic lies.

Having seen your major competitors Burberry and Valentino commit to Detox, people are beginning to publicly question how many more toxic scandals your brand needs to be connected with before it cleans up its act.

Why is your brand so unfashionably late in joining the shift toward toxic-free fashion?

I urge you publicly commit to Detox and to work together with your suppliers around the world to eliminate all hazardous chemicals from your production processes and products.

After all, beautiful fashion needn’t cost the earth.