Nok et slag for palmeoljeverstingene

Pressemelding - 22 januar, 2014
Presset mot palmeoljeprodusenter som raserer regnskogen blir stadig større. Nå har også Storebrand ekskludert 11 av 12 palmeolje-selskap på grunn av manglende bærekraft.

The endangered Sumatran Tiger was trapped by the villager at accacia plantation of Arara Abadi (Sinar Mas), Pelalawan district, Riau province, Friday (1/7/2011). Conflict between Sumatran Tiger and human was increasly because the habitat has been threaten by the pulp industry.

- Dette er gode nyheter. Det gir et klart signal til palmeoljebransjen om at de vil få problemer hvis ikke de skjerper seg, og at det lønner seg å ta miljøansvar, sier leder for Greenpeace, Truls Gulowsen.

Palmeoljeplantasjer er den viktigste grunnen til at regnskogen forsvinner og klimagassutslippene øker i Indonesia. Greenpeace jobber sammen med andre organisasjoner for at palmeoljeproduksjonen skal bli mer bærekraftig, og håper flere investorer stiller klare krav til palmeoljeverstingene.

- Gjennom regnskogsatsingen bruker Norge store penger på å bevare regnskogen, samtidig investerer vi fortsatt stort i den skadelige palmeoljebransjen gjennom oljefondet. Oljefondet har trukket seg ut av noen palmeoljeselskaper, men investerer fortsatt i noen av miljøverstingene i sektoren, som Sime Darby og Noble Group, sier Truls Gulowsen.

Greenpeace har i lengre tid jobbet for at både nordiske og internasjonale selskap forplikter seg til å ikke bruke palmeolje som ødelegger regnskogen.

Bli med å kreve at selskapene slutter å rasere regnskogen! Skriv under her.

Kontakt:
Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge, tlf 901 07 904
Åshild Lappegård Lahn, kommunikasjonsansvarlig, tlf 977 10 530