I ti år har skjebnen til Brasils skoger hengt i en tynn tråd. Den beskyttende skogloven som har vernet regnskogen har i de siste årene vært under angrep. Landbrukssektoren har presset kongressen til å gjøre store endringer på loven. Vitenskaps-miljøene og 80% av befolkningen var i mot drastiske endringer i loven.

I dag har landets president Dilma Rouseff ignorert folkets ønske og tatt de siste stegene for å godkjenne loven som åpner Amazonas opp for nye ødeleggelser.

Presidenten annonserte i dag, godkjennelsen av midlertidige tiltak i den nye skogloven med 9 delvis veto. Noe som gjør loven som frem til nå har beskyttet Amazonas i nesten 70 år nesten ubrukelig. Nye områder vil bli utvidet for bruk av landbrukssektoren og de som tidligere har drever ulovlig hogst vi bli gitt amnesti. Vetoene høres kanskje ut som drastiske tiltak, men i realiteten vil de ikke gjøre noe nytt for å beskytte Amazonas.

Ulovelig hogst i Amazonas

 

Med raskere avskoging de siste månedene enn hva det var forrige år og uten et eneste nytt vedtak for å avverge avskoging i den nye loven, har Brasilianere begynt å handle. I mars ble det lansert en underskriftskampanje med krav om en lov som skal sørge for null avskoging.

Bare noen få måneder senere hadde over 600 000 brasilianere signert tiltaket. I følge Brasils lov, hvis 1,4 millioner støtter null-avskogingstiltaket kan det bli loven.

Hvis ikke Brasils skoglov blir bedret vil det være katastrofe for verdens største lunge.

Du kan lese mer om null-avskogingsloven og støtt Brasils kamp for å stanse avskogingen.

Jessica Miller jobber med Amazonas kampanjen for Greenpeace