I dag feirer vi en stor seier for Indonesias regnskog! Det norske selskapet Orkla, som blant annet eier Sætre, Stabburet, Nidar og Idun, har etter forhandlinger med Greenpeace offentliggjort en ny policy som skal garantere at palmeoljen i deres produkter ikke bidrar til hogst av regnskogen.

Orkla eier over 60 selskaper i Norden, Russland, Europa og India. I Norge eier de blant annet Gjende kjeks, Bixit, Grandiosa, Big One, Stratos og Laban.

Orklas nye policy innebærer fullstendig sporing ned til plantasjenivå (innen utgangen av 2015) og en forsikring om at deres produkter er fri for palmeolje som forårsaker regnskoghogst innen 2017. Policy’en inneholder også en erkjennelse av plantasjearbeidernes og lokalbefolkningens rettigheter,

Orkla slutter seg dermed til selskaper som Nestlé, Mars og Ferrero, samt produsentene Wilmar og GAR, som etter press tidligere har vedtatt ny policy når det gjelder skogshogst.

Enda en gang viser en konkurrent at det er mulig. Cloetta begynner å se ganske dumme ut.

I dag var vi på plass utenfor deres fabrikk i Ljungsbro i Sverige og pratet med de ansatte. Vi leverte også nesten 265 hilsninger som engasjerte forbrukere har posten på et av våre innlegg på vår Facebookside.

Cloetta Ljungsbro Overlevering av underskriftskampanjen.