Arctic Sunrice i Lofoten

Det bereiste Greenpeaceskipet Arctic Sunrise besøkte Svolvær på sin ferd nordover for å vise sin støtte i den harde kampen mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

På lørdag var det folkefest i Kabelvåg der mange miljøforkjempere var samlet for å tale sin sak og engasjere folket til å videre verne disse unike norske områdene.

Flere miljøorganisasjoner og politikere var til stede, og det var en intens debatt med ivrige tilskuere. Dagens begivenheter innebar også taler, grillet mat, underholdning og ikke minst god stemning.

De som kom kunne velge tatoveringene selv.

Greenpeace, kjempere for et oljefritt Arktis, hadde også stand på folkefesten der det ble informert om vårt arbeid, samlet inn underskrifter til Arktis-kampanjen, gitt ansiktsmaling og tøffe tatoveringer.

Menge kom for å finne ut av hva Greenpeace driver med.

Det var lang kø ved standet og mange interesserte som tok tiden til å høre på våre flinke frontlinere som talte om hvorfor det er så viktig å verne vår sårbare nordiske natur.

En isbjørn hilser på en liten tiger.

Snille isbjørner vandret også rundt i området i håp om å være en oppvekker, en påminnelse om at oljeboring i nord ikke bare påvirker naturen, men også de som bor der.

Fiskerkona ser ut over havet etter mannen