Levi’s sier JA til å slutte med giftige kjemikalier!

Nyhet - 13 desember, 2012
Etter mer enn 215.000 underskrifter og aksjoner over hele verden, forplikter verdens største cowboybuksefirma Levi's seg nå til å fase ut all bruk av farlige kjemikalier i alle ledd av produksjonen sin innen utgangen av 2020.

Kunngjøringen kommer som resultat av Detox-kampanjen der Greenpeace blant annet kjørte en stor aksjon i København. Aksjonen der var en vertikal catwalk som du kan se her: (saken fortsetter under filmen)

 

"Det er gledelig at enda en klesgigant lytter til alle de forbrukere som sammen med Greenpeace prøver å få dem til å forstå at de har et ansvar for ikke å gjøre folk syke og ødelegge natur og elver med sin produksjon," sier Erik Albertsen. Han sier videre at flasketuten nå peker på den danske klesgiganten Bestseller. Greenpeace har også dokumentert miljøgifter i Bestsellers tekstilproduksjon til tross for løfter om det motsatte på selskapets hjemmeside.

Åtte dager etter at Greenpeace offentliggjorde rapporten “Toxic Threads: Under Wraps” som viste at Levi's bruk av farlige kjemikalier, har 215.000 mennesker signert en oppfordring til Levi’s og i over 80 byer rundt om i verden har det vært aksjoner foran Levi’s sine butikker.

 

Emner