President Dilma – Bruk vetoretten for regnskogen

Legg til en kommentar
Nyhet - 27 april, 2012
Etter flere år med intenst press fra jordbruket, godkjente Brasils parlament i går ettermiddag gjennomgripende reformer til skogloven som vil medføre ødeleggelse av regnskogen i Amazonas.

 

Presidentens vetorett

President Dilma har 14 dager på å nedlegge veto mot den nye loven. Alles øyne er rettet mot henne nå. Det er utrolig at skogloven blir svekket bare noen uker før Brasil er vertskap for Earth Summit i Rio (Rio-konferansen +20).

Du kan få president Dilma til å nedlegge veto mot endringene i skogloven.

Sannsynlige virkninger av den nye loven

Endringene i skogloven som ble vedtatt i parlamentet, svekker beskyttelsen for regnskogen i Amazonas alvorlig og åpner opp for ødeleggelse av store områder. Dette vil igjen bidra til store karbonutslipp og klimaendringene. Videre blir lokalsamfunn og dyrelivet i Amazonas enda mer utsatt for de kreftene som allerede har ødelagt 18 prosent av Amazonas.

En undersøkelse gjennomført av universitetet i Brasil viser at avskogingen i Amazonas kan øke med 50 prosent frem til 2020 dersom de nye reglene i skogloven vedtas. Det betyr at 22 millioner hektar regnskog i Brasil kan forsvinne. Det er et område på størrelse med Storbritannia.

Fremskritt oppnådd under den eksisterende loven vil falle sammen, og skogbanditter vil oppfatte dette som et grønt lys. Den ulovlige nedhuggingen av store områder av regnskogen vil bli glemt hvis de kriminelle plutselig får slippe fri. Det kan også medføre at milliarder av kroner vil bli avskrevet og forsvinne.

Fra frustrasjon til aksjon

Flere enn 150.000 brasilianere har allerede signert en offisiell begjæring til regjeringen som ble lansert forrige måned. De krever en ny Null-Hugst-lov for å beskytte skogen. Den brasilianske fotballstjernen Kaka og mange skuespillere og musikere har skrevet sitt navn på dette brede initiativet fra grasrota.

 

Du kan også delta med å redde regnskogen i Amazonas ved å bruke vår splitter nye app: ”Brazilien Friend Finder”.

Sammen skal vi hjelpe president Dilma til å bruke sin vetorett til å avvise den nye skogloven som Brasils parlament vedtok i går.

Emner