Ford knuser fortsatt elbiler - protester hver dag

Nyhet - 19 januar, 2005
26. januar: Etter massivt press, ga Ford opp sine forsøk på å ødelegge de siste gjenværende elektriske Ford Ranger-bilene. Bilene blir nå solgt til de som har brukt dem de siste årene. Les mer om siste elbilseier mot Ford: www.jumpstartford.com Siden 14. januar har felleskampanjen Jumpstart Ford og en rekke elbilentusiaster protestert foran Fordkontoret i Sacramento i California mot at Ford fortsetter å knuse sine elektriske biler. Etter at Think-bilene ble reddet til Norge, er det nå de siste utgavene av den elektriske Ford Ranger det står om.

Think Cars

Siden 14. januar har felleskampanjen Jumpstart Ford og en rekke elbilentusiaster protestert foran Fordkontoret i Sacramento i California mot at Ford fortsetter å knuse sine elektriske biler. Etter at Think-bilene ble reddet til Norge, er det nå de siste utgavene av den elektriske Ford Ranger det står om.

På samme måten som Think-bilene, er Ford Ranger en effektiv, brukervennlig og miljøvennlig elektrisk bil som har vært til stor miljømessig inspirasjon. Mange av brukerne lader bilen ved hjelp av solceller.

I likhet med Think-bilene, ble også de elektriske Rangerne leaset ut til brukere i California. På denne måten beholdt Ford kontrollen, og kan dermed trekke bilene tilbake til destruksjon, etter at de klarte å underminere politikernes krav om at en økende andel av bilsalget i California skulle bestå av nullutslippsbiler. Elektriske biler er fortsatt det beste og billigste alternativet for nullutslippsbiler for massemarkedet.

I Norge har Ford lovet å selge de amerikanske Think-bilene til villige kjøpere, men hittil er ikke en eneste bli levert kundene. Ifølge Ford skyldes dette leverandørproblemer i forbindelse med overhaling av bilene.

Tegn tyder også på at Ford har økt prisen på nye batterier til Think- bilene, samt at de har strammet inn reklamasjonspraksisen. Dette er bekymringsfulle tegn på at kanskje heller ikke Ford i Norge har tenkt å følge opp verken nye eller gamle Think-eiere på en måte man bør kunne forvente fra et seriøst selskap.

Det er derfor all grunn til å fortsette å følge med på Ford, selv om mange Think-biler er reddet hjem til Norge!

Kontakt: Truls Gulowsen, Greenpeace, 90107904